Power Drift Club – Απονομές Πρωταθλήματος Drift 2018

Διοργανώθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από το Power Drift Club στο Makenzi Live η απονομή πρωταθλημάτων Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τη χρονιά 2018.


Η εκδήλωση είχε σαν παρουσιαστές δυο γνωστούς μας από το χώρο του Drift, τους ανθρώπους που παρουσίασαν την περσινή χρονιά τους αγώνες και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Ευάγγελο Ευαγγέλου και Χρίστο Πολυκάρπου. Οι δύο παρουσιαστές ξεκίνησαν καλησπερίζοντας τους παρευρισκόμενους στην γιορτή του Power Drift Club.


Μας περίγραψαν τι έγινε την περσινή χρονιά σε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό και ανατρεπτικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές, και πολλούς και διαφορετικούς νικητές σε κάθε αγώνα και τον πρωταθλητή να φτάνει στην κατάκτηση χωρίς να έχει καταφέρει να επικρατήσει σε κανένα από τους περσινούς αγώνες. Είδαμε εξαιρετικά προετοιμασμένα αγωνιστικά και ακόμη και στην Semi Pro κατηγορία είχαμε παρουσίες πολύ υψηλού επιπέδου. Την περσινή χρονιά το Power Drift έδειξε να ανεβαίνει επίπεδο με την δημιουργία της πρώτης εθνικής Κύπρου Drift και την παρουσία του σε αγώνες του εξωτερικού. Εκεί είδαμε πράγματα και θαύματα, είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” να αντιμετωπίζει και να φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εμβολίζοντας τον ένα θρύλο του Drift τον Ιάπωνα Daigo Saito και τον εμφύλιο με τον Κυριάκου Μάριο “Τσόδα” και Χαράλαμπο Τσουρή. Το καλύτερο κομμάτι από την παρουσία της εθνικής μας στον τελικό του King Of Nations δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο Άντρο Αντωνίου, ο οποίος μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα Κύπριου σε αυτό το επίπεδο κατακτώντας την τρίτη θέση γενικής.


Για την νέα χρονιά αναμένουμε να έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα με την επιστροφή του Πάμπου Χαραλάμπους “Tali”, με το νέο του αγωνιστικό διατηρώντας το χρωματισμό που τον έχουμε συνηθίσει, τον ατμοσφαιρικό κινητήρα αλλά με περισσότερα άλογα και πολύ τρέλα. Οι παρουσιαστές έκλεισαν την παρουσίαση τους ευχαριστώντας τους χορηγούς για την υποστήριξη τους, δίνοντας τον λόγο στον πρόεδρο του Power Drift Club Άντρο Αντωνίου.


Ο πρόεδρος του PDC ξεκίνησε καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, τον εκπρόσωπο του ΚΟΑ (μέλος του διοικητικού συμβουλίου) κ. Παναγιώτη Τρισόκκα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Αντρέα Τσουλόφτα, αλλά και όλους παρευρισκόμενους στο δεύτερο χορό απονομή επάθλων ο οποίος τείνει να γίνει θεσμός. Αρχή έκανε ευχαριστώντας ένα προς ένα όλους τους χορηγούς που στήριξαν την δύσκολη περσινή προσπάθεια του PDC. Αναφέρθηκε επίσης στα 9 χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία, τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το drift Club, αλλά και το ότι σαν μια οικογένεια είναι όλοι ενωμένοι. Αναφέρθηκε στο όραμα του σαν αντιπρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Για την υπό ανασκόπηση χρονιά ανάφερε ότι μετά από εισήγηση του Κρίς Χριστοφόρου δημιουργήθηκε η πρώτη εθνική Κύπρου με εξαιρετική επιτυχία. Το drift ανέβηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα και στόχος για την νέα χρονιά να το διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά τους αγώνες της νέας χρονιάς, ειπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω Live streaming και από εκεί και πέρα θα είναι τηλεοπτικοί με επαναλήψεις, σε μια προσπάθεια να προσελκυστούν νέοι χορηγοί για τους οδηγούς του PDC. Κλείνοντας καλωσόρισε τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στην οικογένεια του PDC και αφού τον βράβευσε του έδωσε τον λόγο.


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Drift Club, αναφέρθηκε στα χρόνια που έχει παρουσία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την άγνοια που έχει για το άθλημα του Drift. Με την παρουσία του όμως δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την υποστήριξη του στην προσπάθεια που καταβάλλεται και ότι ο ίδιος έχει συναντήσεις με την κυβέρνηση για την δημιουργία πίστας. Ανάφερε επίσης ότι η ομοσπονδία θέλει και θα σταθεί δίπλα στο PDC σε όλες του τις προσπάθειες.


Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών μπήκαμε στο διαδικαστικό κομμάτι των βραβεύσεων ξεκινώντας με την κατηγορία Pro και τον κύριο Τσουλόφτα να ξεκινάει πρώτος τις απονομές. Στην κατηγορία Semi Pro τις απονομές έκανε ο εκπρόσωπος, μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κύριος Παναγιώτης Τρισόκκας. Με το πέρας των απονομών ο κύριος Τρισόκκας έκανε δηλώσεις ότι αν και δεν είναι γνώστης του Drift είναι με μεγάλη του χαρά που άκουσε για την δημιουργία της εθνικής Κύπρου και τις επιτυχίες που είχαν. Ανάφερε ότι είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι για τον εθνόσημο τιμώντας την σημαία της πατρίδας μας καλώντας τον πρόεδρο της ΚΟΑ να φέρει τις προτάσεις του Drift Club στον ΚΟΑ δίνοντας την υπόσχεση ότι έχουν ήδη την δική του θετική ψήφο.


Ακολούθησαν οι βραβεύσεις για τις επιτυχίες στους ευρωπαϊκούς αγώνες, από τον πρωταθλητή μας στους αγώνες Time Atack UΚ Άντι Παπαγεωργίου. Εκτός από τις βραβεύσεις των πρωταθλητών είχαμε και ειδικές βραβεύσεις για την μεγάλη τους προσφορά στο σωματείο. Τιμήθηκαν οι, Ανδρέας Σουρουκλη, Πάμπος Νικολάου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Νικόλας Πατάκ, Ανδρέας Ελευθερίου, Σπύρος Χρίστου, Χαράλαμπος Τσουρή, Γιώργος Τσιελεπής, Μαρία Δέδε, Χρίστος Πολυκάρπου, Σέργιος Γρηγορίου, Μιχαλάκης Φικάρδου, Ευάγγελος Ευαγγέλου, Μαρία Θεοδοσίου, Στέλιος Ζαχαρίου, Κρίς Χριστοφόρου, Δημητράκης Χριστοφή και Άντρος Αντωνίου. Οι ειδικές βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την βράβευση χορηγών και υποστηρικτών του περσινού πρωταθλήματος που δεν ήταν άλλοι από τους Psaltis Auto parts και τα λιπαντικά ENEOS, Hell Energy Drink, Impact Tech, Στέλιο Κυθραιώτη και Μαρία Ζουρίδου “Top Kinisis”.


Η ιστοσελίδα μας βράβευσε τον νικητή της κατηγορίας Pro Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Kόκο”, τον πρωταθλητή στην κατηγορία Semi Pro Πόλυ Κωνσταντίνου και τον κορυφαίο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες Άντρο Αντωνίου.

Με την ολοκλήρωση των απονομών ακολούθησε φαγοπότι και χορός μέχρι τις πρωινές ώρες συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μιχάλης Κοντογιώργης