Motogp Herez: Η μέρα της Honda

Ο σημερινός αγώνας στην πίστα της Herez στην Ισπανία ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Repsol Honda, η οποία είδε τους δυο αναβάτες της να τερματίζουν στις δυο πρώτες θέσεις.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Dani Pedrosa, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση μπροστά από τους δικούς του οπαδούς. Ξεκίνησε από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Άνοιξε νωρίς διαφορά από τους υπόλοιπους την οποία κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Παράλληλα έγραψε το όνομα του στην ιστορία καθώς αυτός ήταν ο αγώνας νούμερο 3000 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Marc Marquez ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για την Repsol Honda. Ο Marquez στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν στη μάχη της δεύτερης θέσης με τον εκπληκτικό Johann Zarco η οποία κράτησε για μερικούς γύρους. Στη συνέχεια έβαλε το κεφάλι κάτω, πέρασε δεύτερος και προσπάθησε να κυνηγήσει τον ομόσταυλο του. Η μεταξύ τους διαφορά αυξομειωνόταν στο ένα δευτερόλεπτο χωρίς όμως να είναι απειλητικός για τον Pedrosa και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ομάδα της Ducati η οποία είδε τον Jorge Lorenzo να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Ισπανός εκκίνησε από την όγδοη θέση και έχοντας πολύ καλό γυρολόγιο από τα μέσα του αγώνα και μετά ανέβηκε μέχρι την τρίτη θέση όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Πολύ καλό αποτέλεσμα και για τον Johann Zarco ο οποίος οδήγησε την Monster Yamaha Tech 3 στο όριο στα αρχικά στάδια του αγώνα προσπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του σαν σταματημένο. Αυτός ο φρενήρης ρυθμός τον ανέβασε μέχρι και τη δεύτερη θέση όμως αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς η φθορά των ελαστικών στη συνέχεια τον ανάγκασε να χάσει δυο θέσεις στη γενική κατάταξη.

Η ομάδα της Ducati είδε τον δεύτερο της αναβάτη Andrea Dovizioso να τερματίζει στην πέμπτη θέση, ενώ πολύ άσχημο ήταν το απόγευμα για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha καθώς οι αναβάτες της δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο. Ο Maverick Vinales τερμάτισε στην έκτη θέση με τους Danilo Petrucci, Jonas Folger και Aleix Espargaro να τερματίζουν στις θέσεις εφτά οκτώ και εννιά αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Valentino Rossi ολοκληρώνοντας τον απογοητευτικό αγώνα για την Yamaha.

Μετά και τα αποτελέσματα του αγώνα στη Herez το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι απο την αρχή καθώς οι διαφορές μεταξύ των αναβατών εξαφανίστηκαν και τον πρώτο στη βαθμολογία Rossi μέχρι τον τρίτο Marquez  χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί.

Ο επόμενος αγώνας για το συναρπαστικό πρωτάθλημα του motogp θα διεξαχθεί στην πίστα Le Mans στις 21 Μαΐου.

Classification

worldstanding