MXGP Λετονία: Πρώτη νίκη για τους Herlins και Olsen

Ο αγώνας που έγινε στην Kegums στη Λετονία θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη της εργοστασιακής ΚΤΜ, καθώς οι αναβάτες Jeffrey Herlings και Thomas Kjer Olsen κατάφεραν να κερδίσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους τις κατηγορίες, MXGP και MX2.

Καθολική ήταν η υπεροχή του αναβάτη της Red Bull KTM Jeffrey Herlings, ο οποίος κατάφερε για πρώτη φορά να στην καριέρα του να κερδίσει τη μεγάλη κατηγορία. Ο Herlings κατάφερε να κερδίσει τα προκριματικά του Σαββάτου και η καλή του απόδοση συνεχίστηκε και την Κυριακή όπου κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ. Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο Herlings ανέφερε: Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Ένοιωθα πολύ καλά όλο το σαββατοκύριακο και πάντα είμαι πολύ γρήγορος σε αυτή την πίστα.

Στη δεύτερη θέση κατατάγει ο δεύτερος αναβάτης της Red Bull KTM, Antonio Cairoli. Ο Cairoli δεν εκκίνησε καλά σε κανένα από τα δυο χιτ όμως κατάφερε στο τέλος της μέρας να τερματίσει δεύτερος μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του και υποσχέθηκε ότι θα παλεύει για τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο αναβάτης της HRC Evgeny Bobryshev, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη και τέταρτη θέση των δυο χιτ, μπροστά σε αρκετούς Ρώσους φίλαθλους που έκαναν το ταξίδι στη Λετονία. Πριν από τον αγώνα ήταν σε κατάσταση ανάρρωσης μετά από ασθένεια και έτσι δεν μπόρεσε να αποδώσει 100%. Τέταρτος στη γενική κατάταξη πλασαρίστηκε ο αναβάτης της Monster Energy Kawasaki Clement Desale ενώ ο περσινός νικητής της Rockstar Energy Husqvarna Gautier Paulin έμεινε πέμπτος. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο δεύτερος αναβάτης της HRC Tim Gajser.

Στην κατηγορία MX2 νικητής αναδείχθηκε ο Thomas Kjer Olsen. Η πορεία προς τη νίκη ξεκίνησε από τα προκριματικά όπου ήταν ο ταχύτερος όλων και την Κυριακή συνέχισε στο ίδιο τέμπο κερδίζοντας το πρώτο χιτ. Στο δεύτερο χιτ ήταν στην όγδοη θέση και βλέποντας τον Pauls Jonass να φεύγει μπροστά ήξερε ότι και η δεύτερη θέση στο χιτ θα του χάριζε τη νίκη στον αγώνα, κάτι τι οποίο και πέτυχε σκορπώντας χαμόγελα στην ομάδα του.

Ο Λετονός αναβάτης της εργοστασιακής Red Bull KTM Pauls Jonass, με τη δεύτερη θέση που πέτυχε στον αγώνα αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία. Στο πρώτο χιτ έχασε τη δεύτερη θέση μόλις στον τελευταίο γύρο ενώ στο δεύτερο χιτ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους χιλιάδες Λετονούς φίλαθλους.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο αναβάτης της HSF Calvin Vlaanderen ο οποίος τερμάτισε στις θέσεις 5 και 4 στα δυο χιτ. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο δεύτερος αναβάτης της Red Bull KTM Jorge Prado Garcia ο οποίος έχασε την τρίτη θέση λίγα μέτρα πριν το τέλος του δεύτερου χιτ, καθώς δέχθηκε προσπέρασμα από τον Vlaanderen. Τέλος την πεντάδα συμπλήρωσε ο αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Conrad Mewse.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross θα διεξαχθεί στην Teutschenthal στην Γερμανία στις 21 Μαΐου.

Αποτελέσματα 1ου χιτ

Αποτελέσματα 2ου χιτ