MotoGP Brno: Ο Dovizioso επέστρεψε στις νίκες μετά απο ένα αγώνα θρίλερ

Ο Andrea Dovizioso σημείωσε την πρώτη του νίκη στο MotoGP μετά απο πέντε μήνες ανεβαίνοντας στην κορυφή μετά απο μια συναρπαστική τριπλή μάχη εναντίον των Jorge Lorenzo και Marc Marquez στο Τσεχικό Grand Prix. Ο αναβάτης Ducati κατάφερε να αντισταθεί στις επιθέσεις του Marquez και Lorenzo στα τελικά στάδια του αγώνα.

Ο Ιταλός ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος των 21 γύρων, με την απειλή της βροχής να αναγκάζει τους αναβάτες να επικεντρώνονται στην προστασία των ελαστικών τους για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Ο Valentino Rossi έκανε καλή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση που εκκινούσε για να βρεθεί στην πρωτοπορία στην 1η στροφή, αλλά ο Dovizioso πέρασε τον αναβάτη της Yamaha αργότερα για να πάρει το προβάδισμα που κράτησε μέχρι τον όγδοο γύρο.

Δεδομένου ότι μια μεγάλη ομάδα αναβατών σχηματίστηκε πίσω από τους πρωτοπόρους, ο Rossi πήρε την ευκαιρία να ξανακερδίσει το προβάδισμα στην κατηφορική 5η στροφή, αλλά το κράτησε μόνο για τρεις γύρους πριν δεχτεί και πάλι προσπέρασμα απο τον Dovizioso και πάλι, αυτή τη φορά στην 1ηστροφή.

Δύο στροφές αργότερα, ο Marquez ακολούθησε το παράδειγμά του Dovi περνώντας τον Rossi για να πάρει τη δεύτερη θέση και στον επόμενο γύρο ο Cal Crutchlow της LCR Honda πέρασε και αυτός τον Rossi για να πάρει την τρίτη θέση.

Ο Lorenzo ξεκίνησε αργά, περνώντας τον Rossi στον 13ο γύρο και τρεις γύρους αργότερα ο Ισπανός πέρασε και τον Crutchlow μπαίνοντας στην επίθεση ενάντια στους Marquez και Dovizioso.

Στον 18ογύρο, ο Lorenzo βρήκε τον τρόπο να περάσει τον Marquez με μια τολμηρή κίνηση στην ανηφορική στροφή 13 και έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια να περάσει τον ομόσταυλο του στην Ducati Dovizioso για το προβάδισμα στην στροφή 14.

Όμως ο Dovizioso κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια του Lorenzo να ξαναπεράσει για το προβάδισμα στις στροφές 3 και 4. Αυτή η εξέλιξη έδωσε στον Dovizioso το χρόνο που χρειαζόταν για να φτάσει στην πρώτη του νίκη μετά από την αρχή της σεζόν και τον αγώνα του Κατάρ. Οι Lorenzo και Marquez έδωσαν μάχη για τη δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο, με τον πρώτο να έχει το πάνω χέρι και τελικά να επικρατεί με μια διαφορά 0.178.

Δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω τερμάτισε ο Rossi, ο οποίος μπόρεσε να περάσει μπροστά από τον Crutchlow για να πάρει την τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Danilo Petrucci ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 6ηθέση στο καλύτερο του αποτέλεσμα με την Pramac Ducati.

Ο Johann Zarko (Tech 3 Yamaha), ο Dani Pedrosa (Honda), ο Alvaro Bautista (Nieto Ducati) και ο Andrea Iannone (Suzuki) ολοκλήρωσαν τις πρώτες 10 θέσεις, με τον Bautista να κατέχει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα πριν ο Lorenzoνα πάρει τελικά τα σκήπτρα.

Ο Alex Rins υποχώρησε στην 11η θέση με την δεύτερη Suzuki, παρά το γεγονός ότι έφτασε μέχρι και την όγδοη στη γενική κατάταξη. Ο Jack Miller (Pramac), ο Franco Morbidelli (Marc VDS Honda), ο Hafizh Syahrin (Tech 3) και ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσαν στις υπόλοιπες θέσεις.

Το Σαββατοκύριακο του Maverick Vinales έληξε άδοξα καθώς στον πρώτο γύρο ενεπλάκη σε μια τριπλή σύγκρουση με την KTM του Stefan Bradl και την KTM του Bradley Smith. Ο Smithξαναμπήκε στον αγώνα αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αργότερα. Ο Scott Redding είχε επίσης ατύχημα με τη δεύτερη Aprilia, ενώ ο Avintia Ducati του Τίτο Ραμπάτ αντιμετώπισε μηχανική βλάβη.

Το πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται το τριήμερο 10-12 Αυγούστου στο Red Bull Ring και το Αυστριακό Grand Prix για τον 11ο αγώνα της χρονιάς.