WRX Cananda – Ο Loeb κυριάρχησε την πρώτη μέρα στο Trois-Rivieres

Ο θρύλος των Rally Sebastien Loeb κυριάρχησε στην εναρκτήρια ημέρα του καναδικού World Rally Cross στο Trois-Rivieres, κερδίζοντας το Q1 και το Q2 με το νέο 208 Supercar της Peugeot.

Η γαλλική μάρκα έκανε το ντεμπούτο του ανανεωμένου 208 WRX πριν από ένα μήνα στο Σουηδικό αγώνα στο Holjes, πριν μπει σε μια εντατική περίοδο δοκιμών στο μεσοδιάστημα, δίνοντας την αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσε να συναγωνιστεί το Polo R Supercar της Volkswagen για το πρωτάθλημα.

Η δουλειά τους απέδωσε καρπούς απο την πρώτη κιόλας μέρα στο Trois-Rivieres, καθώς ο Loeb κέρδισε και τους δύο αγώνες του γράφοντας τους ταχύτερους χρόνους για να τεθεί επικεφαλής της κατάταξης μπροστά από τον οδηγό της Audi Mattias Ekstrom, ο οποίος ήταν ταχύτερος στο FP1 αλλά βρέθηκε στη δεύτερη θέση και στα δύο προκριματικά ημέρας.

Ο Ekstrom κέρδισε τον δικό του αγώνα του στο Q1 την πρώτη μέρα, προτού κυνηγήσει τον Loeb κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα στο Q2, μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο στο τζοκερ για να ξεπεράσει τον Petter Solberg- παρά τις υπερβολικές προσπάθειες του Νορβηγού να τον περάσει απο το εσωτερικό τμήμα στο joker.

Ο Solberg ήταν και τις δύο φορές τρίτος γενικής καταλαμβάνοντας την ίδια θέση στο τέλος της πρώτης μέρας, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Johan Kristoffersson να βρίσκεται μέσα στους 10 πρώτους.

Ο Kristoffersson βρέθηκε στην δεύτερη θέση στο ξεκίνημα του Q1, πίσω από τον Solberg που ξεκίνησε στο εξωτερικό του “grip”, αλλά έχασε έδαφος όταν τον πέρασε ο ομόσταυλος του Ekstrom Andreas Bakkerud και χτύπησε στον τοίχο στην 7η στροφή. Δέχτηκε επίσης ένα χτύπημα στο πίσω μέρος από τον οδηγό της GRX Timur Timerzyanov τερματίζοντας τελικά 10ος στο τέλος του αγώνα.

Ο Kristoffersson πήρε έναν γρήγορο τζόκερ στο Q2, αλλά ο Bakkerud, ο οποίος είχε πάρει το προβάδισμα στην 1η στροφή, τον κάλυψε μπαίνοντας για τζόκερ στον δεύτερο γύρο την ίδια στιγμή που ο Kristoffersson έχασε στο νήμα απο τον Timmy Hansen.

Ο Kristoffersson ολοκλήρωσε την μέρα ένατος, μία θέση πίσω από τον οδηγό της Olsbergs MSE Kevin Eriksson, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση για τους πρωταθλητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος RX 2014, τρέχοντας με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα στο Ford Fiesta αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι δύο νεαρότεροι οδηγοί του πρωταθλήματος βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση, με τον Kevin Hansen μπροστά από τον Niclas Gronholm. Ο Φινλανδός ήταν και πάλι καλύτερος από τους οδηγούς που αγωνίστηκαν χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη. Οδήγησε το GRX Hyundai i20 γράφοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στο Q1.

Στον τρίτο γύρο της σειράς Americas Rallycross, που τρέχει επίσης στο Trois-Rivieres, ο πρώην οδηγός της Formula 1, Scott Speed, έγραψε δύο φορές τον ταχύτερο χρόνο με ένα Volkswagen Beetle.

Ο οδηγός της Speed Volkswagen Andretti, ομόσταυλος του Tanner Foust, είχε μεγάλο ατύχημα στο Q2, προσπαθώντας να περάσει τον Ken Block, ο οποίος ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση στο τέλος της πρώτης μέρας.