KALE ROVANPERÄ-Έχασε μοναδική ευκαιρία στην Φιλανδία

O Kale Rovanpera ήταν πολύ απογοητευμένος με την 4η θέση που κατέκτησε στην κατηγορία WRC2 στο Neste Rally Finland την περασμένη εβδομάδα, αφού μια σπασμένη ανάρτηση του στοίχησε μια πιθανή νίκη.

Ο 17χρονος ήταν σε εξαιρετική φόρμα στο ντεμπούτο του στον αγώνα WRC στην πατρίδα του. Εμφανίστηκε έτοιμος για την νίκη με το Skoda Motorsport Fabia R5 καθώς κέρδισε 12 ειδικές διαδρομές, ανοίγοντας μια διαφορά της τάξης των 54.0 δευτερολέπτων μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή του Σάββατου.

Εντούτοις, η καλή δουλειά του πήγε στράφι στην 18η ειδική διαδρομή – Päijälä 2 – όταν έσπασε την εμπρός αριστερή ανάρτηση του αυτοκινήτου του.

Η πρόσκρουση είχε σαν αποτέλεσμα το στέλεχος της ανάρτησης και το ελατήριο να περάσουν μέσα στο καπό. Ο νεαρός αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει κάποιες επισκευές στο δρόμο για να σώσει τον αγώνα του και χρησιμοποίησε ιμάντες με καστάνια, καλώδια και έναν εφεδρικό βραχίονα διεύθυνσης σαν μια προσωρινή λύση πριν επιστρέψει στο σέρβις.

Το αποφασιστικό του οδήγημα του επέτρεψε να πλησιάσει τον τρίτο Gus Greensmith, αλλά ο νεαρός έχασε τη θέση του στο βάθρο κατά 1,9 δευτερόλεπτα. Ο Rovanperä παραδέχθηκε ότι ήταν αναστατωμένος από την απώλεια μίας πιθανής πρώτης νίκης στην κατηγορία WRC 2, παρά από μια θέση στο βάθρο.

“Δεν ήταν τόσο απογοητευτικό να ολοκληρώσω τον αγώνα τόσο κοντά στο βάθρο. Για μένα, η τρίτη θέση δεν είναι πολύ καλύτερη από την τέταρτη σε αυτό το σημείο. Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ,” εξήγησε.

“Είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά το Σάββατο, γιατί όλα πήγαιναν τόσο καλά και προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Συμβαίνουν.”

Παρά το γεγονός ότι έχασε μια πιθανή νίκη για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση – έχασε το προβάδισμα στο YPF Rally της Αργεντινής τον Απρίλιο – ο Rovanperä είπε στο wrc.com ότι θα μπορούσε να κερδίσει εμπιστοσύνη από την εμπειρία του στην Φιλανδία.

“Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στη Jyväskylä και ήμουν πιο γρήγορος από όλους σχεδόν σε κάθε ειδική, έτσι για μένα είναι ένα καλό συναίσθημα. Αλλά ακόμα και έτσι, το Σαββατοκύριακο δεν ήταν τέλειο, αν τα δείτε όλα μαζί. ”