Με αυτοκίνητο WRC ο Marijan Griebel

Ο πρωταθλητής ERC Junior Marijan Griebel θα έχει την ευκαιρία της ζωής του, καθώς θα διαγωνιστεί σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αργότερα αυτό το μήνα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, εξαργυρώνοντας έτσι το βραβείο που του έδινε αυτή την ευκαιρία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ERC Junio rUnder 28 το 2017.

Στον Griebel, νικητή στον πρόσφατο αγώνα του Γερμανικού πρωταθλήματος ADAC Rallye Wartburg, προσφέρθηκε μια εμφάνιση σε αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη με ένα προηγούμενης γενιάς αυτοκίνητο από τον Promoter του ERC, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος νεαρών ταλέντων με αυτοκίνητο κατηγορίας R5 την προηγούμενη χρονιά.

Εντούτοις ο Griebel προτίμησε να αφήσει αυτή την ευκαιρία και να συμμετάσχει σε πρόγραμμα αγώνων ράλι με ένα Peugeot 208 T16 με τις ευλογίες της Eurosport Events. Το πρόγραμμα του για το 2018 με το Γαλλικό αυτοκίνητο διαφοροποιήθηκε, καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα της πατρίδας του, το ADAC Rallye Deutschland με ένα Citroen DS3 WRC, το οποίο είναι το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η PH Sport στον αγώνα Rallye Lëtzebuerg, όπου μάλιστα κέρδισε.

«Το ADAC Rallye Deutschland διεξάγετε στην περιοχή που διαμένω, αφού είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα από το Hahnweiler, όπου είναι η πόλη μου και αυτός είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα,» είπε ο Griebel, ο οποίος στον αγώνα θα έχει συνοδηγό τον επίσης Γερμανό Alexander Rath. «Μετά τη νίκη μου στο Λουξεμβούργο συζήτησα με την PH Sport και μετά με τους χορηγούς μου για την ιδέα που είχα να τρέξω σε αυτό τον ξεχωριστό αγώνα για μένα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Όλοι έδειξαν αμέσως ενδιαφέρων και με υποστήριξαν. Ο κύριος μου χορηγός είναι ο Armin Kremer, όμως αρκετός κόσμος και εταιρίες, μεταξύ αυτών και η Eurosport Events, έκαναν δυνατή αυτή τη συμμετοχή.»

Ο 29χρονος Griebel κέρδισε το 2016 το πρωτάθλημα στην κατηγορία ERC Junior, οδηγώντας ένα Opel Adam R2 εφοδιασμένο με ελαστικά Pirelliκαι η ανταμοιβή του τότε ήταν να αγωνιστεί στο τέλος της χρονιάς με ένα Skoda Fabia R5 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που ήταν το Cyprus Rally, όπου τον ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση γενικής στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο κατηγορίας R5. Το 2017 εξασφάλισε τον τίτλο στην κατηγορία ERC Junior Under28 έχοντας τρείς νίκες στη σεζόν, οδηγώντας το Fabia της Baumschlager Rallye & Racing.

Η πρόκληση για τον Griebel στο ADAC Rallye Deutschland είναι μεγάλη, καθώς θα είναι ο μοναδικός Γερμανός οδηγός που θα τρέξει στον αγώνα με αυτοκίνητο WRC. «Σίγουρα θα είναι γρηγορότερο και πιο εντυπωσιακό από ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, όπως επίσης και πιο διασκεδαστικό. Είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθω και να προβληθώ από τα ΜΜΕ κάτι που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Σίγουρα δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τους οδηγούς που θα τρέξουν με αυτοκίνητα WRC προδιαγραφών 2018 όμως θα κινηθώ ταχύτατα με ένα γρήγορο αυτοκίνητο σε ειδικές του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Στόχος μου για τον αγώνα είναι να μείνω στο δρόμο, να κερδίσω όλα τα αυτοκίνητα κατηγορίας R5 και να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα.»