MotoGP Brno – Κατατακτήριες: Ο Dovizioso κέρδισε την πρώτη του Pole Position μετά το 2016

Ο αναβάτης της Ducati Andrea Dovizioso πήρε την Pole Position για το τσεχικό Grand Prix, επικρατώντας του Valentino Rossi με μια διαφορά δύο δέκατων του δευτερολέπτου στις κατατακτήριες δοκιμές στο Brno.

Ο Dovizioso, που είχε στην κατοχή του το τελευταίο πακέτο αεροδυναμικών υποβοηθημάτων της Ducati, είχε εξαιρετική παρουσία στο τελευταίο του πέρασμα και από την όγδοη θέση που βρισκόταν σκαρφάλωσε στην πρώτη γράφοντας ένα χρόνο στα 1:54.689 για να πάρει την πρώτη του PolePositionαπο το 2016 και το Motogpστην Μαλαισία.

Ο Rossi ακολούθησε στην δεύτερη θέση πίσω απο τον Dovizioso εξασφαλόζοντας τη θέση του στη μέση της μπροστινής σειράς με ένα χρόνο 0.267 πιο αργό από τον συμπατριώτη του, υποβιβάζοντας τον Marquez στην τρίτη.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε η άλλη Ducati του Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε επίσης τα νέα αεροδυναμικά, γράφοντας χρόνο 1:55.059 που τον έβαλε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά απο τον Cal Crutchlow της LCR  Honda.

Ο Lorenzo δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του στο δεύτερο του πέρασμα, γράφοντας ένα χρόνο στα 1:55.038 που γρήγορα βελτιώθηκε από τον Marquez και στη συνέχεια από τους Dovizioso και Rossi. Με το Lorenzo στη δεύτερη σειρά ο Crutchlow επικράτησε του αναβάτη της Pramac Ducati, Danilo Petrucci.

Ο Johann Zarco ήταν ο έβδομος γρηγορότερος με την Tech 3 Yamaha μπροστά από το δίδυμο της Suzuki Alex Rins και Andrea Iannone, ο οποίος σύντομα πήγε στη δεύτερη θέση έχοντας ταχύτερο ρυθμό απο την Honda του Dani Pedrosa.

Ο Tito Rabat (Avintia Ducati) και ο Maverick Vinales (Yamaha) ολοκλήρωσαν την δωδεκάδα του Q2, με ένα χρόνο τρία δέκα πιο αργό από αυτόν που έγραψαν για να περάσουν από το Q1.

Q1: Ο Vinales στην πρωτοπορία

Ο Vinales ήταν ο κορυφαίος αναβάτης στο Q1, επικρατώντας τελικά μπροστά από τον αναβάτη της Nieto Ducati Alvaro Bautista.

Οι Vinales βελτίωσε και πάλι τον χρόνο στο τελευταίο μέρος του qualificationγια να προετοιμαστεί για τοQ2, αλλάοBautista βρέθηκεπίσω από την Suzuki του Rins πριν την πτώση του στην 12ηστροφή προσπαθώντας να βελτιώσει τον χρόνο του.

Έτσι ο Bautista έπεσε στην τέταρτη θέση, με τον Franco Morbidelli να μην καταφέρνει να περάσει στο Q2.

Ο αναβάτης της Marc VDS Honda θα είναι επικεφαλής της πέμπτης σειράς, μπροστά από τον Bautista και τον οδηγό της KTM Bradley Smith.

Ο αναβάτης της Pramac Ducati Jack Miller είχε και αυτός πτώση νωρίς στην 9η στροφή, καθώς μπήκε στην αμμοπαγίδα, πέφτοντας στην 17η θέση πίσω από τη δεύτερη Tech 3 Yamaha του Hafizh Syahrin.

Ο αναβάτης της Honda Stefan Bradl θα ξεκινήσει απο την 18η, ενώ ο τρίτος αναβάτης της Suzuki Sylvain Guintoli θα ξεκινήσει 21ος.

Η Aprilia έζησε ένα εφιάλτη, καθώς ο Scott Redding είχε πτώση στην 3η στροφή και ο Aleix Espargaro φάνηκε να αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα. Ο Espargaro θα ξεκινήσει 24ος και ο Redding 25ος.