Teemu Suninen: «Ήμουν στο όριο»

Ο οδηγός της M-Sport Rally Team Teemu Suninen πιστεύει ότι πήρε όσα μπορούσε να πάρει απο την απόδοση του Fiesta, μετά που παραδέκτηκε ότι οδήσε στα όρια του κατα την διάρκεια του Neste Rally Finland την περασμένη εβδομάδα.

Ο Φινλανδός ήταν ο ταχύτερος οδηγός με Fiesta την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς οι ομόσταυλοι του Elfyn Evans και Sébastien Ogier αντιμετώπισαν προβλήματα με το Setupτων δικών τους Fiesta.

Όμως ο Suninen δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί με τα Toyota τερμεατίζοντας τελικά στην έκτη θέση του όγδοου γύρου της χρονιάς.

Ερωτηθείς αν ήξερε τι έλειπε σε σύγκριση με τους πρωπορεύομενους οδηγούς, ο Suninen είπε: “Ταχύτητα. Ήμουν στο όριο σε πολλά σημεία. Όλοι μπορούν να κάνουν τη δική τους κριτική για το τι πήγε λάθος με τα αποτελέσματά μου εδώ, αλλά δεν μπορούσα να βρω πολλά κομμάτια όπου να μπορούσα να πάω γρηγορότερα ».

Το αποτέλεσμα του 24χρονου επηρεάστηκε από την εντολή της ομάδας του να παραχωρήσει την θέση του στον περσινό πρωταθλητή Ogier. Ο Suninen μπήκε στο regroupπριν την Live TV Power Stage της Κυριακής με καθυστέρηση δύο λεπτών και με την ποινή των 20 δευτερολέπτων που δέκτηκε επέτρεψε στο Ogier να ανεβεί στην πέμπτη θέση και να μειώσει την βαθμολογική διαφορά απο τον προτωπόρω του πρωταθλήματοςστην κατάταξη των οδηγών Thierry Neuville.

Παρά το γεγονός ότι έχασε τη θέση στην πρώτη πεντάδα, ο Suninen είπε στο wrc.com ότι ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που οδήγησε στις ειδικές διαδρομές της πατρίδας του.

“Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον αγώνα και την οδήγηση μου”, εξήγησε. “Την Παρασκευή και το Σάββατο ήμουν ταχύτερος και πιστεύω ότι είναι ένα είδος επιτυχίας να αφήσω τον Sébastien να περάσει πριν τον τερματισμό. Σου προσφέρει ένα είδος αυτοπεποίθησης.

“Αλλά ακόμα και έτσι, ήλπιζα σε περισσότερα από αυτό. Δεν μπορούσα να οδηγήσω ταχύτερα ή να επιτύχω ένα καλύτερο αποτελέσμα. ”

Με την ολοκλήρωση του αγώνα της Φινλανδίας ο Suninen έχει πλέον στρέψει την προσοχή του στην επόμενη πρόκληση, στο ADAC Rallye Deutschland (16-19 Αυγούστου).

Είπε: “Θα είναι δύσκολο γιατί θα είναι ο πρώτος άσφαλτινος αγώνας με ένα αυτοκίνητο κατηγορίας WRC. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ αγωνιστικό με κεντρικό διαφορικό σε ασφάλτινο αγώνα και θα είναι μεγάλη η διαφορά σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο κατηγορίας R5. ”