Motogp Barcelona: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Dovizioso

Από τον καιρό που έτρεχε ο Casey Stoner έχει να πανυγηρίσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη η εργοστασιακή Ducati και τα κατάφερε χθες στον αγώνα της Βαρκελώνης με τον Andrea Dovizioso. Τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν οι Marquez και Pedrosa σε ένα αγώνα όπου οι αναβάτες της εργοστασιακής Yamaha δεν ήταν πουθενά.

Στην εκκίνηση, ο Pedrosa έφυγε εκπληκτικά ενώ ο Lorenzo ξεκίνησε απότομα, χάνοντας έδαφος, αλλά όχι και θέσεις. Πολύ κοντά στο να πέσει βρέθηκε ο Petrucci καθώς χτύπησε με τον Marquez, με τον Ιταλό να πέφτει 8ος.

Ο Lorenzo πέρασε αμέσως στην επίθεση και προσπέρασε τον αναβάτη της Honda για την 1η θέση. Ο Marquez είχε ανέβει τρίτος, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε περάσει τον teammate του.

Πιο πίσω, ο Folger ήταν ο ταχύτερος με Yamaha στην 5η θέση, ενώ ο Zarco ήταν 9ος. Όσο για τον Vinales, ο Ισπανός ήταν στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση. Ο Rossi προσπαθούσε να αναρριχηθεί από την 13η θέση.

Από τον 4ο γύρο, ο Marquez είχε εκμηδενίσει τη διαφορά του από τον Lorenzo και πίεζε όσο μπορούσε τον συμπατριώτη του. Ένα γύρο μετά, ο περυσινός πρωταθλητής έκανε την κίνηση στην εσωτερική της Τ10, με τον Pedrosa να τον ακολουθεί, ρίχνοντας τον Lorenzo στην 3η θέση, ενώ δύο στροφές μετά τον πέρασε κι ο Dovizioso. Ο Ισπανός της Ducati έχανε τη μία θέση μετά την άλλη, καθώς στον 6ο γύρο τον πέρασε κι ο Folger.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, καθώς με 18 γύρους να απομένουν, ο κινητήρας του A. Espargaro δεν άντεξε, δίνοντας τέλος σε έναν πολύ καλό αγώνα για τον Ισπανό.

Όσο για τις δύο εργοστασιακές Yamaha, ο Rossi είχε φτάσει 8ος, όμως ο Vinales δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την 15η και την 14η θέση.

Μπροστά, ακόμα μία αλλαγή πρωτοπόρου έλαβε χώρα, μιας κι ο Pedrosa πήρε τα ηνία, με τον Dovizioso να τον ακολουθεί και τον Marquez να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βάθρου. Κι η μάχη πλέον ήταν ανάμεσα στον Dani και τον Dovi.

Η έτερη εργοστασιακή Ducati του Lorenzo συνέχιζε να πέφτει, με τον Zarco να κάνει το προσπέρασμα στον 10ο γύρο.

Στον 13ο γύρο, τίποτα δεν είχε αλλάξει στους πρωτοπόρους (αν κι ο Dovizioso είχε σαφέστατα τον ρυθμό να περάσει μπροστά, αν και δεν το επιχειρούσε ακόμα), όμως πίσω ο Miller εγκατέλειψε μετά από πτώση του στην Τ5.

Με 9 γύρους να απομένουν, ο Dovizioso πήρε τελικά την πρώτη θέση, και όλα θα εξαρτώνταν από την διαχείριση των ελαστικών.

Στον αμέσως επόμενο γύρο, ο Pedrosa έχασε ακόμα μία θέση, με τον Marquez να επιτίθεται και να είναι στα 8-9 δέκατα από τον Dovi.

Μάχη εξελισσόταν και για την 6η θέση, με τον Bautista να νιώθει την ανάσα των Zarco και Lorenzo για μερικούς γύρους. Στο τέλος, με 7 γύρους να μένουν, ο Zarco πέρασε 6ος, αφήνοντας τους άλλους δύο πίσω του.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική μάχη. Ο Petrucci κυνήγαγε τον Folger για την 4η θέση, την οποία κι άρπαξε στην Τ5, πιέζοντας μετά για να φτάνει τον 3ο Pedrosa.

Με δύο γύρους να απομένουν κι ενώ η κατάταξη είχε σταθεροποιηθεί, ο Petrucci έπεσε στην Τ5 κι έχασε την 5η θέση, που αμέσως πέρασε στα χέρια του Folger, πριν τον περάσει ο Zarco.

Τίποτα δεν άλλαξε στην πρώτη 5άδα απο εκεί κι έπειτα, με τον Dovizioso να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

Motogp Barcelona

worldstanding