WRC Rally Italia Sardegna: Τα κατάφερε ο Tanak

Ο οδηγός της M-Sport, Ott Tanak είναι ο μεγάλος νικητής του αγώνα στη Σαρδηνία. Ο Εσθονός ανέβηκε στην πρώτη θέση το Σάββατο και έλεγξε τον ανταγωνισμό την τελευταία μέρα παρά την πίεση του Latvala στην 16η ειδική διαδρομή όπου ήταν ταχύτερος και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο WRC.

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ΤΟΥΟΤΑ μετά τη δεύτερη θέση που πέτυχε ο Latvala. Ο Φιλανδός έκανε την προσπάθεια για να μειώσει τη διαφορά από τον Tanak όμως μετά από ένα λάθος στην 17η ειδική διαδρομή προτίμησε να μην ρισκάρει μαζεύοντας βαθμούς που τον κρατούν στη μάχη του τίτλου.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe. Ο Βέλγος είχε σαν αρχικό στόχο να τερματίσει μπροστά από τον Sebastian Ogier και τα κατάφερε. Ήθελε πάρα πολύ τη νίκη όμως μετά τη χθεσινή μέρα όπου έχασε αρκετό χρόνο λόγο προβλήματος στα φρένα, σήμερα επικεντρώθηκε στην power stage και στη συλλογή έξτρα βαθμών.

Ο Esapekka Lappi με το δεύτερο Yaris ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση και δείχνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να διεκδικήσει θέσεις στο βάθρο. Στον αγώνα της Ιταλίας έδειξε να προσαρμόζετε στο αυτοκίνητο και κατάφερε να κερδίσει 7 από τις 19 ειδικές του αγώνα συμπεριλαμβανομένης και της power stage.

Πέμπτος τερμάτισε ο Sebastian Ogier εκμεταλλευόμενος το μηχανικό πρόβλημα που είχε ο Juho Hanninen. Σήμερα δεν πίεσε ιδιαίτερα, καθώς ήθελε να διαφυλάξει τα ελαστικά του για την power stage όπου τελικά τερμάτισε τρίτος.

 

Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Hanninen, Ostberg και Mikkelsen, στην πρώτη του συμμετοχή με Citroen.

Στην κατηγορία WRC2 εύκολη ήταν η επικράτηση του Jan Kopecky. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε ούτε στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου τις οποίες κατέλαβαν οι Veiby και Katsuta.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στην Πολωνία από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου όπου κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι οι ψηλές ταχύτητες οι οποίες συνοδεύονται από άλματα. Όσο για τον επόμενο νικητή, δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Φωτογραφίες:Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS