MotoGP 3ος γύρος – ΗΠΑ: Έκτη νίκη του Marquez στις ΗΠΑ

Την έκτη νίκη στην καριέρα του κατάφερε να πετύχει ο Marc Marquez στον αγώνα των ΗΠΑ. Ισπανός είναι αήττητος στο Austin από το 2013 που η αμερικανική πίστα μπήκε στο ημερολόγιο του MotoGP. Ούτε ο ανταγωνισμός αλλά ούτε και οι ποινή που δέχθηκε στην εκκίνηση ήταν ικανές να τον σταματήσουν. Με τη νίκη του αυτή κατάφερε να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτη και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια συναρπαστική σεζόν.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda παρά το ότι σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, αναγκάστηκε να εκκινήσει τον αγώνα από την τέταρτη θέση αφού δέχθηκε ποινή τριών θέσεων στο grid. Ο λόγος ήταν διότι έκλεισε τον Maverick Vinales στον γρήγορο του γύρο το Σάββατο. Ο Marquez έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και στην ανηφορική πρώτη στροφή της πίστας του Ώστιν βρέθηκε δεύτερο.

Όμως έκανε καλή εκκίνηση και έστριψε δεύτερος στην ανηφορική πρώτη στροφή και πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος πήρε την πρώτη θέση από τον Αndrea Iannone. Η επίθεση του δεύτερου κράτησε μόνο μέχρι τον τρίτο γύρο. Μπήκε μπροστά αλλά μόλις για μερικά μέτρα. Από εκεί και πέρα ο Marquezπήρε τα ηνία και δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά. Δημιούργησε μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τα επτά δευτερόλεπτα για να πάρει πρώτος την καρό σημαία για πρώτη φορά φέτος. Από την πλευρά του ο Iannoneδεν κατάφερε να κρατήσει ούτε την εργοστασιακή Monster Yamaha του Vinales. Ο Ισπανός τον πέρασε στον έβδομο γύρο για να πάρει τη δεύτερη θέση. Όμως κράτησε με επιτυχία την τελευταία θέση του βάθρου μη επιτρέποντας στον ValentinoRossiνα τον περάσει. Έτσι ο πολυπρωταθλητής περιορίστηκε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati. Χάρη στους βαθμούς που πήρε από τη θέση αυτή, ο Ιταλός νικητής της πρεμιέρας πέρασε και πάλι πρώτος στη βαθμολογία! Αντίθετα ο μέχρι πριν τον αγώνα πρωτοπόρος της βαθμολογίας,CalCrutchlow, είχε πτώση τη στιγμή που διεκδικούσε τη θέση του Dovizioso. Ο Johann Zarco τερμάτισε τελικά έκτος με τη Yamahaενώ πίσω του ο εντυπωσιακός Dani Pedroza μόλις δύο βδομάδες από την εγχείρηση που υποβλήθηκε.

 

Τελικήκατάταξη

1 Marc Marquez         Honda             41:52.002

2 Maverick Vinales      Yamaha           3.560s

3 Andrea Iannone       Suzuki             6.704s

4 Valentino Rossi       Yamaha           9.587s

5 Andrea Dovizioso    Ducati              13.570s

6 Johann Zarco          Yamaha           14.231s

7 Dani Pedrosa           Honda             18.201s

8 Tito Rabat                Ducati              28.537s

9 Jack Miller                Ducati              28.671s

10 Aleix Espargaro     Aprilia              28.875s

 

Βαθμολογία

1 Andrea Dovizioso    46

2 Marc Marquez         45

3 Maverick Vinales      41

4 Cal Crutchlow          38

5 Johann Zarco          38

6 Andrea Iannone       31

7 Valentino Rossi       29

8 Jack Miller                26

9 Tito Rabat                22

10 Danilo Petrucci      2