MotoGP 2023 6ος γύρος – ΙΤΑΛΙΑ / Mugello: Εύκολη νίκη για τον Francesco Bagnaia στην πίστα του Mugello

Μετά από τη νίκη στο Sprint του Mugello το Σάββατο, ο FrancescoBagnaia κατάφερε να κάνει το ίδιο και στον αγώνα την Κυριακή πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP. Αντίθετα, ο Marquez, που ήταν και πάλι σε πορεία βάθρου, είχε ατύχημα για ακόμη μια φορά. Στην εκκίνηση ο Bagnaia δεν έφυγε πολύ καλά. Τον προσπέρασε ο Jack Miller, αλλά στα φρένα της δεύτερης στροφής άρπαξε πίσω την πρωτοπορία και δεν κοίταξε σε καμία περίπτωση πίσω του μέχρι και την καρό σημαία. Αυτή ήταν και η δεύτερη φορά σε αυτή τη σεζόν όπου ο Bagnaia κέρδισε τόσο το Sprint όσο και τον αγώνα το ίδιο Σαββατοκύριακο. Από την άλλη, οι ελπίδες του Marquez για να μείνει στη μάχη του τίτλου φαίνονται να σβήνουν μιας και για ακόμη ένα αγώνα είχε πτώση μετά από μάχη για βάθρο. Αυτή ήταν η τρίτη εγκατάλειψη του στη φετινή σεζόν.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ο Martin κατάφερε να προσπεράσει τον Miller για τη δεύτερη θέση του αγώνα, με τον δεύτερο να δέχεται σχεδόν αμέσως πίεση και από τους Luca Marini και Marquez, ενώ ο AlexMarquez ήταν λίγο πιο πίσω. Τρεις γύρους αργότερα ο Marc Marquez, στην προσπάθεια του να περάσει τον Marini, έπεσε τέταρτος έχοντας πάει ανοιχτά. O Alex Marquez όμως κατάφερε να αρπάξει την τρίτη θέση αλλά όπως και ο αδερφός του, έτσι και ο ίδιος είχε ατύχημα, χάνοντας τα πάντα.

Την τελευταία θέση του βάθρου κατάφερε να κατακτήσει ο Johann Zarco, που προσπέρασε τον Marini στο γύρο 18. Και αυτό πατά το ότι ο αναβάτης έτρεξε με πόνους στους αντίχειρες του μετά από το ατύχημα του στον αγώνα του Le Mans.

Η νίκη του Bagnaia τον φέρνει 21 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Mario Bezzecchi που έφτασε τους 110 βαθμούς. Τρίτος στο πρωτάθλημα αναβατών είναι ο Jorge Martin με 107 βαθμούς, με τους πρώτους τρεις να φωτογραφίζουν την εικόνα δυναμικότητας του φετινού MotoGP καθώς και οι τρεις είναι αναβάτες με μηχανές Ducati.
Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα, καθώς όλοι οι αγώνες φέτος μέχρι στιγμής εκτός από τον αγώνα στην Αμερική (που κέρδισε η Honda) ήταν κατακτήσεις της Ducati. Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στι17 και 18 Ιουνίου στο Sachsenring της Γερμανίας.

Τελική κατάταξη

1 Francesco Bagnaia  Ducati
2 Jorge Martin             Ducati           +1.067
3 Johann Zarco    Ducati           +1.977
4 Luca Marini              Ducati           +4.625
5 Brad Binder              KTM              +8.925
6 Aleix Espargaro Aprilia            +10.908
7 Jack Miller         KTM              +10.999
8 Marco Bezzecchi      Ducati           +12.654
9 Enea Bastianini Ducati           +17.102
10 Franco Morbidelli   Yamaha        +17.610