DMEC 2023 – Σουηδία: Πρώτη νίκη του Rintanen στο θεσμό!!

Σε μια εκπληκτική επίδειξη ταλέντου και ταχύτητας στη Σουηδία, ο Φινλανδός οδηγός Juha Rintanen αναδείχθηκε νικητής για πρώτη φορά σε αγώνα του Drift Masters κερδίζοντας τον δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στο DrivecentreArena στο Fallfors της Σουηδίας.

 

Η απίστευτη απόδοση του Rintnen ανάγκασε τους Φινλανδούς οπαδούς να μείνουν όρθιοι όλη μέρα, καθώς ξεπέρασε όποιο αντίπαλο βρέθηκε στο δρόμο του, κερδίζοντας στο τέλος μετά από μία συναρπαστική μάχη τον Ιρλανδό Duane McKeever.

Από την πλευρά του ο McKeever έμεινε δεύτερος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σουηδία. Παρόλο που υστέρησε στον τελικό απέναντι στον αντίπαλο του, εντούτοις επέδειξε τρομερό αθλητικό πνεύμα και αναγνώρισε τη νίκη του Rintanen, δίνοντας συγχαρητήρια μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Μετά από μια σκληρή μάχη στον μικρό τελικό ο Ιάπωνας NaokiNakamura κατάφερε να ξεπεράσει τα μηχανικά προβλήματα και την απογοήτευση του πρώτου αγώνα, καθώς εξασφάλισε την τρίτη θέση.

Με αντίπαλο τον Πολωνό Kuba Przygonski, o Nakamura χάρισε θέαμα στους θεατές το οποίο συνδύασε με την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο αγώνας ήταν απρόβλεπτος από την αρχή και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σειράς έμειναν απροσδόκητα εκτός νωρίς.

Ο πρωταθλητής του WRC Kalle Rovanpera αποκλείστηκε στους 32 από τον Σουηδό Viktor Wetemark, δείχνοντας πόσο απρόβλεπτη είναι η σειρά. Πέραν τούτου, ο πρώην πρωταθλητής Drift Masters AdamZalewski αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν τη συμμετοχή στο ΤΟΡ 32.

Οι Ιρλανδοί οδηγοί Conor και Jack Shanahan έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο Conor έχασε από τον νικητή των προκριματικών Lauri Heinonen, ενώ ο Jack αποκλείστηκε από τον τελικό νικητή του αγώνα Juha Rintanen.

Ωστόσο, ο πιο οδυνηρός αποκλεισμός ήταν αυτός του πρωταθλητήPiotr Wiecek που έχασε στο ΤΟΡ 32 από τον Ουκρανό Alex Holovnia. Ο πρωταθλητής υπέπεσε σε ένα αχαρακτήριστο λάθος μένοντας εκτός, ενώ αναδιαμορφώθηκε δραματικά και η βαθμολογία, με τη μάχη για τον τίτλο να γίνετε τώρα πιο έντονη τέσσερις αγώνες πριν το τέλος.

Με τον δεύτερο αγώνα να περνά στα βιβλία της ιστορίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters πάει στο Power Park της Φινλανδίας το διήμερο 7-8 Ιουλίου.

Με την σειρά «Road To The Finale” να προχωρά στη σεζόν, οι φίλοι του drift μπορούν να περιμένουν περισσότερες τρελές μάχες και απρόβλεπτα αποτελέσματα στον τρίτο αγώνα.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στο εμβληματικό RGE Narodowy στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στην Βαρσοβία στις 15-16 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο φινάλε στο συναρπαστικό πρωτάθλημα των έξι αγώνων.

Βαθμολογία μετά τον δεύτερο αγώνα

1. Duane McKeever (IRL) – 165 pts.
2. Lauri Heinonen (FIN) – 144 pts.
3. Juha Rintanen (FIN) – 135 pts.
4. Piotr Wiecek (POL) – 125 pts.
5. Jack Shanahan (IRL) – 103 pts.