MotoGP 17ος γύρος – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Εντυπωσιακή νίκη του Vinales στην Αυστραλία

Ο Vinalesέκανε τη διαφορά στην Αυστραλία σπάζοντας ένα σερί 25 αγώνων χωρίς νίκη για την ομάδα της Yamaha. Τελευταία νίκη της ομάδας ήταν πέρυσι τον Ιούνιο στον αγώνα του Άσεν στην Ολλανδία ενώ ο Vinales είχε να κερδίσει από πέρυσι το Μάιο στον αγώνα του Λε Μαν.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα αυτός που βρέθηκε μπροστά δεν ήταν άλλος από τον Danilo Petrucci με τη Pramac Ducati, παρά το ότι ξεκινούσε από την τρίτη σειρά. Όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός με τον  τοπικό ήρωα Jack Miller να οδηγεί την κούρσα. Αυτό όμως κράτησε μόλις δύο γύρους και ήταν η σειρά του πρωταθλητή Marc Marquez να βρεθεί μπροστά μιας και η εκκίνηση του δεν ήταν η ιδανική. Όμως ο Ισπανός δεν έκανε τη διαφορά ασφαλείας που συνηθίζει όταν βρεθεί στην πρωτοπορία αλλά μπλεκόταν συνεχώς σε μάχες. Μόλις στον πέμπτο γύρο ο Andrea Dovizioso πήρε τα ηνία με τον Marquez να δίνει μάχη με τον Johann Zarco της Yamaha Tech 3. Μια μάχη που όμως τέλειωσε άδοξα και για τους δύο αναβάτες. Στα φρένα της μεγάλης ευθείας ο Zarcoδεν κατάφερε να σταματήσει και έπεσε πάνω στον Marquez. Oαναβάτης της Yamaha Tech 3 έπεσε με την ταχύτητα στα 290 χιλιόμετρα την ώρα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ο Marquez έμεινε πάνω στη μοτοσικλέτα του αλλά η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στα γκαράζ της ομάδας. Στη συνέχεια οι δύο Yamaha άσκησαν ασφυκτική πίεση στον Dovizioso με αποτέλεσμα να τον περάσουν. Από εκεί και πέρα ο Vinales δεν κοίταξε ξανά πίσω του για να φτάσει νικητής στο τέρμα. Αντίθετα ο ο Valentino Rossi μπλέχθηκε σε περιπέτειες και σε συνδιασμό με το πίσω του ελαστικό που δεν άντεξε, έπεσε τελικά στην έκτη θέση γενικής.

Ο Andrea Iannone με την εργοστασιακή Suzuki έκανε ένα εντυπωσιακό αγώνα και κατάφερε τελικά να περάσει την Ducatiτου Dovizioso και να πάρει τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Τέταρτη θέση για την άλλη Ducatiτου Bautistaενώ ο Rinsέμεινε τελικά στην πέμπτη θέση μπροστά από τον ValentinoRossi. Τη δεκάδα στην Αυστραλία έκλεισαν οι Miller(Ducati), Morbidelli(Hodna) και Espargaro(Aprilia). Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν θα διεξαχθεί στην πίστα Sepangστη Μαλαισία στις 4 Νοεμβρίου

 Τελική κατάταξη

1 Maverick VIÑALES             Yamaha         40’51.081

2 Andrea IANNONE               Suzuki             +1.543

3 Andrea DOVIZIOSO            Ducati              +1.832

4 Alvaro BAUTISTA                Ducati              +4.072

5 Alex RINS                            Suzuki            +5.017

6 Valentino ROSSI                 Yamaha          +5.132

7 Jack MILLER                       Ducati              +6.756

8 Franco MORBIDELLI          Honda             +21.805

9 Alex ESPARGARO              Aprilia              +22.904

10 Bradley SMITH                  KTM                +22.940