Η Citroen ίσως τρέξει με τρία αυτοκίνητα το 2019

Η Citroenσκέφτεται να τρέξει με τρία αυτοκίνητα το 2019, πράγμα που σημαίνει ότι ο Sebastien Loeb ή ο Craig Breen ίσως παραμείνουν στις τάξεις της.

Όταν η Citroe nυπόγραψε τους Sebastien Ogier και Esapekka Lappi τόνιζε ότι δεν θα υπήρχε και τρίτο C3. Αυτή τη σεζόν η ομάδα αποφάσισε να αναπληρώσει το κενό του Kris Meekeμε τους Breenκαι Loeb, ενώ ο χρηματοδότης τα ομάδας Khalid Al-Qassimi θα έτρεχε περιστασιακά με ένα τρίτο C3.

Ακολούθως επήλθε συμφωνία με τον Mads Ostberg μετά την απόλυση του Meeke. Η CEO της Citroen Linda Jackson είπε ότι ένα τρίτο αυτοκίνητο είναι μια σοβαρή πιθανότητα καθώς η ομάδα θέλει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, το οποίο έχει κερδίσει τελευταία φορά το 2012.

«Το μελετάμε. Το αυτοκίνητο απέδειξε τις δυνατότητες του και ο συνδυασμός με τους νέους οδηγούς αναμένετε να φέρει επιτυχίες. Νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ας είμαστε ειλικρινείς, από τη στιγμή που υπογράψαμε ένα από τους καλύτερους οδηγούς σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε.»

Ο Loeb έβλεπε το μέλλον του στο World Rallycross αγωνιζόμενος με την Peugeot, θυγατρική της Citroen του ομίλου PSA, μόνο που η Peugeot αποφάσισε να αποσυρθεί από το RX νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Loeb κέρδισε τον αγώνα στην Ισπανία, στην τρίτη και τελευταία φετινή του παρουσία στο WRC με τη Citroen και παραδέχθηκε ότι θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί και το 2019 μόνο όμως σε περιορισμένους αγώνες.

Μετά και από αυτή τη δήλωση η Jacksonανέφερε ότι ο λόγος είναι στον Loeb. «Ο Sebastien είναι μέρος της οικογένειας PSA και όπως είναι φυσικό έγιναν πολλές συζητήσεις. Θα ήταν άδικο να συζητάμε τι μπορεί να θέλει ή να μην θέλει να κάνει. Είναι μέλος της οικογένειας και είμαι σίγουρη ότι θα θέλει να κάνει κάτι για να μας βοηθήσει. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι και περιμένουμε τον Sebastien να αποφασίσει.»

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει στη Citroen ο Breen έδειχνε απομακρυσμένο μετά που ανακοινώθηκαν οι Ogier και Lappi, όμως τώρα ίσως αλλάξουν τα δεδομένα με το ενδεχόμενο τρίτου αυτοκινήτου. Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί θέση για τον Breen στη Citroen το 2019 η Jackson είπε: «Ο Craig κάνει φανταστική δουλειά αυτή τη στιγμή και αν θα τρέξουμε με τρίτο αυτοκίνητο θα το μοιραστεί.» Η Jackson ανέφερε επίσης ότι η δέσμευση της Citroen στο WRC είναι για τα επόμενα δυο χρόνια, διάρκεια η οποία λήγει και το συμβόλαιο του Ogier.