Motogp ΗΠΑ: Αήττητος επι Αμερικανικού εδάφους

Ο Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του Αμερικανικού αγώνα που έγινε στην COTA. Σημείωσε την έκτη συνεχόμενη νίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπροστά από τους Maverick Vinales και Andrea Iannone.

Όλα ήταν ιδανικά για τον αγώνα του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ήλιος έλαμπε πάνω από το Austin, με τις θερμοκρασίες αρκετά υψηλές και τον Marquez να εκκινεί 4ος.

Στην εκκίνηση, ο Iannone πήρε την πρωτιά από τον Vinales, ο οποίος έχασε άλλη μία θέση, αφού ο Marquez πέρασε στη 2η θέση. Ο Zarco έδινε μάχη με τον Rossi στον 1ο γύρο, με τους δύο να έχουν και μία επαφή, με έπαθλο την 5η θέση που είχε ο Ιταλός.

Ο Marquez μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε περάσει στην πρωτοπορία, ενώ λίγο πιο πίσω ο Rossi περνούσε τον Crutchlow για την 4η θέση, και άρχισε το κυνήγι του Vinales και της 3ης θέσης.

Σύντομα ο Iannone έδειξε πως δεν θα τα παρατούσε εύκολα στην προσπάθειά του να βρεθεί πρώτος, αν κι ο πολυνίκης του Austin απάντησε στον τρίτο γύρο γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο.

Πιο πίσω, ο Lorenzo είχε χάσει θέσεις, πέφτοντας 9ος, πίσω κι από τον τραυματία Pedrosa, τη στιγμή που ο Dovizioso είχε κερδίσει έδαφος, ανεβαίνοντας 6ος.

Στη μάχη της κορυφής, ο Marquez είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τους διώκτες του, όντας σχεδόν 1 δλ. ταχύτερος του Iannone μετά τον τρίτο γύρο, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τη δυναμική που έχει σε αυτήν την πίστα.

Ο αναβάτης της Suzuki έχανε σιγά-σιγά χρόνο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Vinales ο οποίος τον προσπέρασε στον 7ο γύρο.

Παράλληλα, ο Crutchlow πέρασε τον Dovizioso κι ανέβηκε 6ος, θέτοντας πλέον στόχο να περάσει και τον Zarco. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη εφικτό, αφού πίεσε υπέρ το δέον και έπεσε στην Κ20, στο τέλος του 8ου γύρου. Πτώση είχε και ο Syahrin στην Κ1 λίγο μετά.

Εκτός αγώνα μετά από πτώση έμεινε και ο Rins, που βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει με καλό τρόπο τη σεζόν του, μετά το βάθρο στην Αργεντινή.

Και μπορεί να μην υπήρχε μάχη για την πρώτη θέση, υπήρχε όμως για την 5η, αφού οι Doviziosoκαι Pedrosa πίεζαν τον Zarco.

Με 5 γύρους να απομένουν, ο Lorenzo συνέχισε να απογοητεύει, αφού τον πέρασαν οι Rabat, Millerκαι A. Espargaro, ρίχνοντάς τον 11ο.

Πιο μπροστά, ο Dovizioso επιτέθηκε τελικά στον Zarco και πήρε την 5η θέση. Οι τελευταίοι τέσσερις γύροι δεν έκρυβαν καμία έκπληξη και έτσι ο Marc Marquez προχώρησε σε μία νίκη για την οποία πάλεψε.