Psaltis – Eneos Tiger Rally 2018: Γαλαταριώτης x3

Ολοκληρώθηκε αισίως και ο τρίτος αγώνα ράλι του Παγκυπρίου πρωταθλήματος, ο οποίος πρόσφερε έντονες συγκινήσεις, μπόλικο θέαμα στα βουνά και αρκετή αδρεναλίνη στην Psaltis– Eneos Super Special Stage στο λιμάνι Λεμεσού.

 Το Psaltis– Eneos Tiger Rally 2018 πέρασε στην ιστορία και νικητές στον αγώνα της Λεμεσού αναδείχθηκαν οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου. Το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος τη δεύτερη μέρα του αγώνα, φτάνοντας σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φέτος και μετά και από αυτό το αποτέλεσμα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Λαός (Mitsubishi Lancer EVO10), είναι το πλήρωμα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Διαφύλαξαν σωστά το προβάδισμα που είχαν πάρει το Σάββατο, τερματίζοντας για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στη δεύτερη θέση, όντας το ταχύτερο πλήρωμα μεταξύ των αυτοκινήτων κατηγορίας Ν.

Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβαν οι Πολυκάρπου-Σιάλος με Mitsubishi Lancer EVO9. Το πλήρωμα είχε τις ατυχίες του τη δεύτερη μέρα, καθώς ένα μικροπρόβλημα με τη μηχανή και ένα σκασμένο ελαστικό δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, εντούτοις κατάφεραν να ανέβουν ξανά στο βάθρο μετά από την τρίτη θέση που τερμάτισαν στον αγώνα της Πάφου.

Η πολύ καλή εμφάνιση των Ποσείδια-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10) ανταμείφθηκε με την τέταρτη θέση γενικής. Είχαν σταθερά και γρήγορα περάσματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκτός από την τέταρτη θέση κέρδισαν επίσης και την κατηγορία RC2.

Η επιστροφή στους αγώνες για τους Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9) σημαδεύτηκε με τερματισμό στην πέμπτη θέση, μετά από πολύ καλή απόδοση. Εξοικειώνετε αγώνα με αγώνα το πλήρωμα Petrolina Racing Team Γιάγκου-Κωνσταντίνου με το Hyundai i20 R5. Την Κυριακή η απόδοση τους ανέβηκε σε σχέση με το Σάββατο και κατάφεραν να τερματίσουν έκτοι γενικής.

Σαφώς ικανοποιημένοι πρέπει να νοιώθουν και οι Φιλίππου-Δημητρίου (Subaru Impreza), καθώς στον αγώνα της Λεμεσού η τύχη τους χαμογέλασε και μετά από αρκετό καιρό κατάφεραν να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού στην έβδομη θέση.

Οι Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) τερμάτισαν στην όγδοη θέση και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αγαθοκλέους-Τσιελεπής (Mitsubishi Lancer EVO9) και Ανδρέου-Πέρης (Mitsubishi Lancer EVO9).

Στη δικήνητη κατηγορία οι περσινοί πρωταθλητές Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic), στην πρώτη τους φετινή συμμετοχή κατάφεραν να φύγουν νικητές από τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Τελεβάντος-Σταύρου (Ford Fiesta) και τρίτοι ολοκλήρωσαν οι Νίκος και Μάριος Χ’’Ματθαίου, επίσης με Ford Fiesta.

Στην κατηγορία RCS2 νικητές αναδείχθηκαν οι Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO6) και πρώτοι στην κατηγορία RCS1 αναδείχθηκαν οι Παντελή-Θεοφάνους (Peugeot 306).

Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησαν συνολικά 27 πληρώματα και κατάφεραν να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού τα 21. Μεγάλοι άτυχοι της Κυριακής μπορούν να χαρακτηριστούν οι Ψάλτης-Χρυσοστόμου, οι οποίοι ήταν όγδοοι και μετά από μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας ειδικής.

Το έπαθλο της εταιρίας Ψάλτης για τη νίκη στην υπερειδική κέρδισαν οι Χειλημήντρης-Κυριάκου και στην κατηγορία 2WDοι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, ήταν ίσως η καλύτερη που είδαμε σε επίπεδο τοπικού αγώνα. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού έκανε τα πάντα για να κυλίσει ο αγώνας ομαλά και το πέτυχε με βαθμό σχεδόν άριστα. Μια από τις πολλές καινοτομίες και από τις πιο σημαντικές που υπήρχαν στον αγώνα, ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας όπου ανέβαιναν σχεδόν αμέσως τα αποτελέσματα από την κάθε ειδική.

Ο επόμενος αγώνας είναι μεγάλος και σκληρός. Πρόκειται για το Cyprus Rally το οποίο θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου και μπορεί να χαρακτηριστεί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου, Μιχάλης Κοντογιώργης, Κούλλης Κυριάκου