Το C3 WRC στη Χώρα του Gaucho

Ο πρώτος από μια σειρά τεσσάρων χωμάτινων αγώνων, το Ράλι Αργεντινής, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι το πιο απαιτητικό Σαββατοκύριακο του πρωταθλήματος για τα αυτοκίνητα. Η CitroënTotalAbuDhabiWRTθα διαγωνιστεί με τρία πληρώματα στον αγώνα της Νότιας Αμερικής, με τους KrisMeeke- PaulNagle, CraigBreen- ScottMartinκαι KhalidAlQassimi- ChrisPatterson, ενώ θα προστεθεί και μια πρόσφατα “Homologated” αναβάθμιση στον πίσω άξονα του C3 WRC.

Η επαρχία της Κόρδοβα έχει σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια για τον αγώνα, καθώς κάθε χρόνο ενθουσιασμένοι θαυμαστές συρρέουν στον αγώνα, ενθουσιασμένοι από τα WRC που πετούν κατά μήκος των σκληρών χωματόδρομων της περιοχής με απίστευτες ταχύτητες. Έχοντας κερδίσει δέκα από τους τελευταίους δεκατρείς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν εδώ, η Citroën κατέχει προφανώς μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ντόπιων, οι οποίοι μαζεύονται στους δρόμους σε τεράστιους αριθμούς καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο Kris Meeke, ήταν δεύτερος το 2014, πριν φτάσει στη παρθενική του νίκη στο WRC στον συγκεκριμένο αγώνα το 2015, έγινε γρήγορα δημοφιλής στους φίλους του αθλήματος της Αργεντινής. Αφού τερμάτισε τρίτος στο Μεξικό στις αρχές Μαρτίου, στο μοναδικό καθαρά χωμάτινο που διεξήχθει μέχρι στιγμής για την φετινή χρονιά, ο οδηγός της Citroën Total Abu Dhabi WRT είναι αποφασισμένος να έχει μια εξαιρετική απόδοση στην Αργεντινή, καθώς σκοπεύει να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους σε ένα αγώνα που πραγματικά απολαμβάνει. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τον Craig Breen στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, που σηματοδοτήθηκε από τη δεύτερη θέση που τερμάτισε στη Σουηδία και έκανε ένα υποσχόμενο ντεμπούτο εδώ το 2017. Θα επωφεληθεί επίσης από την ευνοϊκή θέση που θα ξεκινάει την πρώτη μέρα, η οποία μπορεί να τον βοηθήσει να επανέλθει πιο εύκολα. Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί της Citroën θα διαγωνιστούν στη Νότια Αμερική μαζί με τον Khalid Al Qassimi, έκτο στην Αργεντινή το 2015, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του φετινή παρουσία με το τρίτο C3 WRC.

 

Η Citroen στο Μεξικό κέρδισε τις περισσότερες ειδικές διαδρομές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα WRC, ενώ τα δύο πληρώματα που αγωνίζονταν στον αγώνα έγραψαν το ταχύτερο χρόνο σε 8 ειδικές διαδρομές. Η ισορροπία του C3 WRC βελτιώθηκε και πάλι. Η ομάδα χρησιμοποίησε απο τα σασί της, με στόχο την αναβάθμιση στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου, προκειμένου να διευρύνει το παράθυρο λειτουργίας του λίγο περισσότερο. Απόδειξη ότι οι μηχανικοί στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στο Satory προσπαθούν συνεχώς για να κερδίσουν καλύτερη απόδοση. Πρέπει να πούμε ότι ο αγώνας είναι μια τεράστια πρόκληση. Παρά τις ελάχιστες αλλαγές για το τρέχον έτος, που είναι κυρίως την Κυριακή, όπου οι ειδικές θα διεξαχθούν στην αντίθετη κατεύθυνση από τα προηγούμενα χρόνια – ο αγώνας περιλαμβάνει μερικές πολύ γρήγορες ειδικές οι οποίες έχουν πολλές στροφές και έδαφος που συχνά είναι πολύ τραχύ.

Τι είπαν

Pierre Budar, Citroën Racing Team Principal

“Ο στόχος στην Αργεντινή είναι να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο βάθρο. Αυτός είναι ένας αγώνας όπου γνωρίζουμε πολύ καλά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του και ξέρουμε ότι μερικές φορές να είναι απρόβλεπτος. Η ομάδα δουλεύει ακούραστα κάθε μέρα για να βελτιώσει το C3 WRC όλο και περισσότερο. Η νέα γεωμετρία στον πίσω του άξονα που εισήχθη για αυτό το ράλι έχει ως στόχο να προσφέρει ακόμη πιο συνεπή χειρισμό ανεξάρτητα από τις αλλαγές στην επιφάνεια του δρόμου, δίνοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους οδηγούς. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που ο Craig δεν έχει εμπειρία από αυτού του είδους ράλι, έχει ήδη δείξει στη Σουηδία ότι είναι ικανός για την έκπληξη, ενώ ο Kris είναι πρώην νικητής εδώ, γι ‘αυτό πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση ούτως ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. ”

Kris Meeke

“Έρχομαι σε αυτόν τον πέμπτο γύρο αποφασισμένος να προχωρήσω στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αυτό το ράλλυ είναι μια τεράστια πρόκληση. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το σεβασμό που του αξίζει. Θα κάνω το καλύτερό μου, όπως πάντα. Η κατάσταση των δρόμων καθορίζεται συχνά από τη βροχόπτωση που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι μηνών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας αγώνας που αγαπώ πραγματικά, τόσο για το ευρύ φάσμα δυσκολιών που αντιμετωπίζω όσο και για το ζεστό, πολύ ενθουσιώδης καλωσόρισμα που έχουμε από τους ντόπιους φιλάθλους, πράγμα που με κάνει να νιώθω πάντα άνετα εδώ. Έχω ανεβεί στο βάθρο δύο φορές στις τέσσερις εμφανίσεις μου, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μου νίκης στο WRC “.

Craig Breen

“Έχοντας αγωνιστεί μόνο μια φορά πριν, και μόνο σε μέρος του αγώνα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι έχουν οδηγήσει σε αυτές τις ειδικές διαδρομές για χρόνια, φοβούμαι ότι η έλλειψη γνώσης μπορεί να με εμποδίσει λίγο, ανυπομονώ όμως να ξεκινήσω. Η δοκιμή πήγε πολύ καλά. Ήταν λίγο διαφορετικά από τότε που είχα οδηγήσει τελευταία φορά το C3 WRC σε χώμα και το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτή την επιφάνεια.’’

Khalid Al Qassimi

“Νομίζω ότι αυτό το ράλλι θα είναι μια πραγματική πρόκληση για μένα γιατί έχει περάσει λίγος χρόνος από τότε που διαγωνίστηκα τελευταία εδώ, αλλά ανυπομονώ να το κάνω. Θα χρειαστεί να ξαναγυρίσω, να αναθεωρήσω και να διορθώσω τις σημειώσεις για τις ειδικές. Ο μόνος μου στόχος είναι να φτάσω στον τερματισμό και να απολαύσω τον αγώνα, υποστηρίζοντας παράλληλα και την ομάδα μου. ”

 

Μετά την μη συμπερίληψη των αγώνων Safari και Acropolis στο ημερολόγιο του WRC, η Αργεντινή κατέχει τώρα το “τιμητικό status” του πιο σκληρού αγώνα της χρονιάς. Ο αγώνας περιλαμβάνει πετρώδη ειδικές, οι οποίες αντιμετωπίζονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα (σχεδόν 120 χλμ. / Ώρα κατά μέσο όρο) την πρώτη μέρα στην Santa Rosa de Calamuchita, με χαλαρές χωμάτινες επιφάνειες το Σάββατο και την Κυριακή με τεχνικές ειδικές στην El Condor ή Giulio Cesare, όπου οι μέσες ταχύτητες μειώνονται στα 75 χλμ. / ώρα. Υπάρχουν λοιπόν πολλές πιέσεις που τίθενται στα αυτοκίνητα, ειδικά επειδή αγωνίζονται σε υψόμετρα που πλησιάζουν τα 2.000 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας – για παράδειγμα, στο El Condor – και πρέπει να περάσουν αρκετές φορές μέσα απο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι η αξιοπιστία συχνά μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Jean-Luc Gaucher, επικεφαλής μηχανικός της ομάδας, θυμάται …

“Θυμάμαι τη νίκη του Kris το 2015, τη πρώτη του νίκη στο WRC, η οποία ήταν ξεκάθαρα μια ξεχωριστή στιγμή γι ‘αυτόν, αλλά ήταν και για εμάς, διότι κατά κάποιο τρόπο ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα στο rally. Την τελευταία φορά που βρισκόμουν στην Αργεντινή πριν από αυτό ήταν το 2013, όταν ήμουν επικεφαλής μηχανικός για τους Seb και Danos και είχαμε κερδίσει το ράλι. Έτσι ήταν ωραίο το 2015 να επιστρέψουμε ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά με τους Kris και Paul μόλις στη δεύτερη σεζόν τους στην ομάδα, ειδικά καθώς καταλάβαμε γρήγορα, παρά το γλωσσικό εμπόδιο, ότι ήταν και οι δύο πολύ ωραίοι τύποι. Η Αργεντινή είναι ένα απαιτητικό ράλι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.’’