Motogp Αργεντινής: Πέμπτη pole του Marquez στην Termas

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στα προκριματικά του αγώνα στην Αργεντινή, με τις Honda, Yamaha και Ducati να κλειδώνουν τις πρώτες θέσεις στην σειρά εκκίνησης.

Pole position για τον Marc Marquez (Repsol Honda) στο Gran Premio Motul de la República της Αργεντινής χάρη στο 1:38.304 στο Q2. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) 0.154 και τρίτος ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) 0.164 πιο πίσω.


Ήταν ο Marquez που βρέθηκε στην πρωτοπορία στο Q2, καθώς ο Ισπανός και ο ομόσταυλος του Jorge Lorenzo βρέθηκαν μαζί στους αρχικούς τους γύρους, με τη Honda με τον αριθμό 93 να γράφει ένα χρόνο σημείο αναφοράς στο 1: 38.767 για να ανεβεί στην πρώτη θέση. Ο Lorenzo ήταν δεύτερος αλλά όχι για πολύ, με τους Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) και τον Jack Miller (Pramac Racing) να ανταλλάσσουν τους δεύτερους ταχύτερους γύρους, ενώ ο Βρετανός αναβάτης ήταν ο άνθρωπος που έγραψε χρόνο κοντά στον Marquez, με τους Miller, Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) και Viñales να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Dovizioso βρέθηκε πιο κάτω στην 9η θέση σε αυτό το σημείο.

Ο Marquez πήγε με στρατηγική δύο στάσεων στην Q2, αλλά η δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια χάθηκε στην πρώτη στροφή μετά από ένα μικρό λάθος στο φρενάρισμα. Επέστρεψε κατευθείαν στα “Pits” και με πέντε λεπτά να απομένουν, οι 12 αναβάτες ξαναγύρισαν στην πίστα με φρέσκα ελαστικά στη διάθεσή τους για να κυνηγήσουν την “Pole”


Ο Viñales ήταν ο πρώτος που βελτίωσε τον χρόνο του Marquez, αλλά ήταν ο χρόνος του Miller που έκανε τους πάντες να μείνουν με ανοικτό το στόμα. Ο Αυστραλός ήταν 0,4 πιο γρήγορος στα τρία πρώτα τμήματα, αλλά έχασε τα πάντα στο τελευταίο, με τους Dovizioso και Rossi να ερνούν τελικά πίσω από το Viñales. Αλλά, όπως πάντα, ο Marquez βρισκόταν στο κυνήγι της “pole” με την RC213V του για να την κατακτήσει τελικά βελτιώνοντας τον χρόνο κατά 0.154 – πέμπτη του “Pole Position” σε έξι χρόνια στην Αργεντινή. Ο Crutchlow ήταν ο μόνος αναβάτης σε κατάσταση απειλής στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα των προκριματικών και αφού έπεσε κάτω στον όγδοη, ο νικητής του περσινού αγώνα στην Αργεντινή έπρεπε να κάνει κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Αλλά ένα λάθος στον τρίτο τμήμα όταν βρέθηκε κάτω από ένα δέκατο από Marquez έβαλε τέλος στις ελπίδες για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης.

Αυτό άφησε τον Marquez ως τον άνθρωπο στην κορυφή της σχάρας εκκίνησης του αγώνα της Αργεντινής, με τους Viñales της Yamaha και τον Dovizioso του Ducati να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ο Rossi θα ξεκινήσει από την 4η θέση, δέκα θέσεις πιο ψηλά από ότι ξεκίνησε στο Κατάρ, με τον περσινό νικητή των προκριματικών Miller να συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα, με μόλις 0,244 διαφορά από την πρώτη θέση.


Ο Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) θα ξεκινήσει από την καλύτερη θέση του σε αγώνα MotoGP, στην έκτη, με τον ομόσταυλο του Fabio Quartararo να συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να ξεκινά έβδομος, με μόλις 0,011 να χωρίζει το δίδυμο με YZR-M1. Ο Crutchlow, ο οποίος κέρδισε την 10η θέση την περσινή χρονιά, θα ξεκινήσει από την όγδοη, καθώς έχει σαν στόχο του το βάθρο την Κυριακή, ενώ ο Βρετανός αναβάτης θα ξεκινήσει από την τρίτη σειρά μαζί με τον ομόσταυλο του Takaaki Nakagami (LCR Honda Castrol) στην 9η θέση μετά το επιτυχημένο του πέρασμα από το Q1.

Το Grand Prix της Αργεντινής φτάνει στην κορύφωσή του το βράδυ της Κυριακής, στις 21:00 με τον μεγάλο αγώνα από την πίστα των Termas de Rio Hondo.