CORSICA LINEA – TOUR DE CORSE 2019 – Μέρα 2η: Ρωσική ρουλέτα

Σε Ρωσική ρουλέτα εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα στον αγώνα Tour de Corse. Η πρωτοπορία άλλαξε συνολικά τρείς φορές κάτοχο και με τις διαφορές να παραμένουν μικρές, κανένας από τους διεκδικητές δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) είναι ο νέος πρωτοπόρος στον αγώνα, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.


Η μέρα ξεκίνησε με τον Elfyn Evans (Ford Fiesta) πρωτοπόρο και τον Ott Tanak (Toyota Yaris) να τον πιέζει ασφυκτικά. Ο Εσθονός οδηγός της TOYOTA Gazoo Racing κατάφερε στην ένατη ειδική να περάσει πρώτος, με τις διαφορές όμως να μην ανοίγουν.


Όλα αυτά έγιναν μέχρι τη 10η ειδική. Στη συνέχεια ο αγώνας πήρε άλλη τροπή καθώς πρωτοπόρος ο Tanak στην 11η ειδική είχε σκασμένο ελαστικό το οποίο τον έριξε πίσω στη γενική κατάταξη. Την ίδια ώρα ο Thierry Neuville βρήκε ταχύτητα και αυτοπεποίθηση για να πιέσει, κέρδισε την 11η και 12η ειδική με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος, ενώ ο Evans παρέμεινε δεύτερος με τη διαφορά όμως να είναι μόλις στα 4.5 δευτερόλεπτα.


Αν και αρχικά κινήθηκε και σήμερα στη μετριότητα, ο Sebastien Ogier μετά από αρκετές αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου κατάφερε να περάσει τους Suninen και Sordo και εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Tanak ανέβηκε τρίτος. Στο δεύτερο μισό της μέρας θύμισε τον πρωταθλητή που όλοι γνωρίζουμε και εκτός απροόπτου η τρίτη θέσει είναι δική του.


Τέταρτος είναι ο Dani Sordo (Hyundai i20) ο οποίος δεν είχε απάντηση στους χρόνους του Ogier. Εντούτοις, εξακολουθεί να είναι σε απόσταση βολής (5.1 δευτερόλεπτα) και αύριο έχει στη διάθεση του δυο ειδικές για να μπορέσει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, αν και μετά το τέλος της μέρα δήλωνε ότι θα προτιμήσει τους βαθμούς για το κατασκευαστών καθώς είναιμιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Hyundai να επανέλθει στη διεκδήκιση.


Πέμπτος είναι ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) και έκτος μετά και την ατυχία του ο Ott Tanak. Ο Esapekka Lappi (Citroen C3) είναι έβδομος και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sebastien Loeb (Hyundai i20), ο οποίος κινήθηκε καλύτερα σήμερα, Kris Meeke, ο οποίος ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός σήμερα κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική και Jari-Matti Latvala.


Ανατροπές έγιναν και στην κατηγορία WRC 2. Ο πρωτοπόρος Eric Camilli (Polo R5) είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει δεύτερος με 31 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω από τον Fabio Adolfi (Skoda Fabia R5). Πίεσε ροκανίζοντας τη διαφορά όμως στην τελευταία ειδική της μέρας το Polo R5 έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Συνεπεία αυτού η ειδική διεκόπη και έτσι ο Adolfi παρέμεινε πρώτος με δεύτερο τον Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) και τρίτο τον Christian Ole Veiby (Polo R5).


Δυο ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και όπως έδειξε η σημερινή μέρα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Thierry Neuville και Elfyn Evans θα τα δώσουν όλα για τη νίκη αύριο χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι όποιες εκπλήξεις.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 2:56:50.0
2 E. Evans S. Martin Ford Fiesta WRC +4.5
3 S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +44.8
4 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +49.9
5 T. Suninen M. Salminen Ford Fiesta WRC +1:32.1
6 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +1:54.5
7 E. Lappi J. Ferm Citroën C3 WRC +1:59.3
8 S. Loeb D. Elena Hyundai i20 Coupe WRC +3:21.4
9 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +3:55.9
10 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +6:35.4