CORSICA LINEA – TOUR DE CORSE 2019: Ο Neuville νικητής στο θρίλερ της Κορσικής

Συναρπαστική σε εξέλιξη ήταν και η τελευταία μέρα στο φετινό αγώνα Tour de Corse. Νικητής στο θρίλερ είναι ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του φετινό αγώνα με αρκετή δόση τύχης.


Η μέρα ξεκίνησε με τον Neuville πρώτο και τον Elfyn Evans (Ford Fiesta) δεύτερο. Ο οδηγός της M-Sport έγραψε ένα ασύλληπτο χρόνο ο οποίος τον έβαζε ξανά πρώτο στη γενική κατάταξη. Όπως προαναφέραμε όμως, η μέρα έμελλε να εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς στη δεύτερη και τελευταία ειδική της μέρας, ο Evans είχε κλαταρισμένο ελαστικό το οποίο τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης, τερματίζοντας τελικά τρίτος.


Έτσι ανέλπιστα νικητής αναδείχθηκε ο Neuville, αναγνωρίζοντας όμως ότι ο Evans θα έπρεπε να κέρδιζε αγώνα. Η νίκη αυτή ανέβασε πρώτο τον Neuville στη βαθμολογία με δυο βαθμούς περισσότερους από τον Ogier. Η Hyundai πέρασε επίσης πρώτη στη βαθμολογία κατασκευαστών με διαφορά 12 βαθμών από τη Citroen.


Από την πλευρά του ο απογοητευμένος Evans ανέφερε: «Είναι δύσκολο να το δεχτώ αλλά συμβαίνει. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Ott χθες. Αυτή είναι η φύση των αγώνων. Νομίζω το κλατάρισμα το έπαθα σε μια ευθεία όταν κτύπησα σε μια πέτρα. Το ένοιωσα αμέσως, ήταν πολύ αναπάντεχο. Προσπάθησα να οδηγήσω γιατί ίσως έτσι ελαχιστοποιούσα το χάσιμο χρόνου, όμως έξι χιλιόμετρα πριν το τέλος άρχισαν να φεύγουν κομμάτια από τον τροχό. Τουλάχιστον τερματίσαμε στο βάθρο, αν και δεν ήταν αυτή η θέση ου θέλαμε.»


Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο Sebastien Ogier (Citroen C3) ανέβηκε δεύτερος ενώ ο Dani Sordo παρέμεινε τέταρτος προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στη Hyundai. Teemu Suninen (Ford Fiesta) και Ott Tanak (Toyota Yaris) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.


Η Toyota πήγε στην Κορσική έχοντας μεγάλες βλέψεις, όμως ο αγώνας εξελίχθηκε σε πανωλεθρία, καθώς πέραν από την έκτη θέση του Tanak, οι Kris Meeke και Jari-Matti Latvala τερμάτισαν στην ένατη και δέκατη θέση. Όσον αφορά το πρωτάθλημα οδηγών, ο Ott Tanak από πρώτος οπισθοχώρησε τρίτος, ενώ την ίδια τύχη είχε και η ομάδα, η οποία και αυτή απο πρώτη οπισθοχώρησε επίσης τρίτη.


Στην κατηγορία WRC 2, ο Fabio Andolfi με Skoda Fabia R5 είναι ο οδηγός που κέρδισε τον αγώνα. Δεύτερος, επίσης με Skoda Fabia R5 ολοκλήρωσε ο Nikolay Gryazin και στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Kajetan Kajetanowicz με Polo R5.

Αποτελέσματα

1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:22:59.0
2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +40.3
3. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +1:06.6
4. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:18.4
5. Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:24.6
6. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:40.0
7. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +2:09.1
8. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +3:39.2
9. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:06.3
10. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +6:44.6

Πρωτάθλημα οδηγών
1. Thierry Neuville – 82 points
2. Sébastien Ogier – 80 points
3. Ott Tänak – 77 points
4. Elfyn Evans – 43 points
5. Kris Meeke – 42 points
6. Esapekka Lappi – 26 points
7. Sébastien Loeb – 22 points
8. Dani Sordo – 16 points
9. Jari-Matti Latvala – 15 points
10. Teemu Suninen – 14 points

Πρωτάθλημα κατασκευαστών
1. Hyundai WRT – 114 points
2. Citroën Total WRT – 102 points
3. Toyota Gazoo Racing – 98 points
4. M-Sport Ford WRT – 70 points