kapodistrias
Home Motorcycle MotoGP Misano: MotoGP Αγώνας Sprint Άνετη επικράτηση του Jorge Martin

Misano: MotoGP Αγώνας Sprint Άνετη επικράτηση του Jorge Martin

Ο αγώνας Sprint των MotoGP στο Misano αναμενόταν να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με γνώμονα το πόσο καλό ρυθμό είχε ο Jorge Martin στις κατατακτήριες. Πράγματι, ο Ισπανός έστριψε πρώτος, με τους Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi και Dani Pedrosa να ακολουθούν. Ο Bagnaia μάλιστα έκανε μια πολύ ωραία κίνηση στην αλλαγή κατεύθυνσης από την 1η στη 2η στροφή για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Οι 3 πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν αμέσως διαφορά, ενώ ο Martin φάνηκε ότι μπορούσε να μετατρέψει τον εκπληκτικό ρυθμό ενός γύρου του σε έναν εκρηκτικό ρυθμό αγώνα, καθώς στο 2ο γύρο είχε ήδη ανοίξει τη διαφορά από τον Βagnaia στα 9 δέκατα.

Ο Βagnaia έχανε επίσης έδαφος σε σχέση με τον Bezzecchi και ένα λάθος τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022, επέτρεψε στον Bezzecchi να περάσει και να αρχίσει να κυνηγά τον Martin.
Πράγματι, στον 4ο γύρο έκλεισε τη διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο, όμως από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Ιταλός. Ο Martin συνέχισε να έχει έναν καταιγιστικό ρυθμό, με τον Bezzecchi να αρχίζει να χάνει επαφή προς το τέλος.

O Martin ήταν ασταμάτητος και πήρε την καρό σημαία του τερματισμού στην πρώτη θέση, με διαφορά 1,4 δευτερολέπτων από τον Marco Bezzecchi που περιορίστηκε στη 2η θέση.

Ο Bagnaia άρχισε να δέχεται έντονη πίεση στους τελευταίους γύρους από τον Dani Pedrosa, ο οποίος προσπαθούσε να βρει μια δίοδο, αλλά ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και λίγες μόλις μέρες μετά τον τραυματισμό του στην Καταλονία ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα Sprint.

O Pedrosa ήταν απλά εκπληκτικός και ήταν μια μικρή ταλάντωση στο τέλος που τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού για το βάθρο. Πήρε όμως μια τρομερή 4η θέση.

Ο Βrad Binder είχε κάνει μια κακή εκκίνηση και είχε βρεθεί πιο πίσω, όμως έκανε σταθερά καλές κινήσεις και πέρασε τον Marc Marquez, ενώ μετά με μια διπλή προσπέραση άφησε πίσω του τους Luca Marini και Aleix Espargaro. Στο τέλος έφτασε τους Bagnaia και Pedrosa και τελικά κατέκτησε την 5η θέση.

Έκτος τερμάτισε ο Maverick Viñales, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Luca Marini, Aleix Espargaro και Alex Marquez, που συμπλήρωσε τις βαθμολογούμενες θέσεις.

Ο Marc Marquez πήρε τελικά την καρό σημαία εκτός βαθμών, στη 10η θέση, ενώ ο Fabio Quartararo τερμάτισε 14ος.

 

Πηγή: mgp.gr