EKO Acropolis Rally – Μέρα 3η: Ο Rovanperä επιβίωσε στο χάος του Σαββάτου

Σε αγώνα επιβίωσης εξελίχθηκε σημερινή μέρα στο Ράλι Ακρόπολις, η οποία σημαδεύτηκε από πολλές ανατροπές αλλά και εγκαταλείψεις, εγκαταλείψεις οι οποίες είχαν αρνητικό αντίκτυπο και στον διεκδικητή του τίτλου Thierry Neuville

Στην πρώτη ειδική της μέρας, την Παύλιανη, ο Neuville δέχθηκε μεγάλη επίθεση από τα GR Yaris των Ogier και Rovanperä, χάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση από τον Γάλλο.

Στις επόμενες δυο αντεπιτέθηκε ξαναπερνώντας μπροστά και ξεκίνησε το δεύτερο loop από τις τρείς ειδικές του Σαββάτου με πλεονέκτημα 10,9 δευτερολέπτων.

Στο δεύτερο πέρασμα από την Παύλιανη είδε τις ελπίδες του για νίκη να εξανεμίζονται καθώς σε μια λακκούβα έσπασε η μπροστά δεξιά ανάρτηση του Hyundai i20 N με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Η εγκατάλειψη του Neuville έφερε τον Ogier πρωτοπόρο ο οποίος ξεκίνησε την τελευταία ειδική σήμερα, το Ελευθεροχώρι, με προβάδισμα 12,4 δευτερολέπτων από τον Rovanperä. Ο Ogierκτύπησε σε βράχο καταστρέφοντας την πίσω αριστερή ανάρτηση του Yaris και αυτή η εξέλιξη έφερε στην πρώτη θέση τον Rovanperä.

Ο 22χρονος θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα με προβάδισμα δυο λεπτών έναντι του Dani Sordo και σε περίπτωση νίκης θα κάνει άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
«Έγιναν πολλά στις ειδικές σήμερα» ανέφερε ο Rovanperä. «Ήταν ωραία η μάχη με τον Seb όμως όχι εύκολο να τον πιέσουμε, καθώς σκεφτόμασταν το πρωτάθλημα. Νομίζω πήγαμε καλά, ήμασταν γρήγοροι και δεν κάναμε ζημιά στο αυτοκίνητο».
Πέραν από το δράμα για την πρώτη θέση, ανατροπές έγιναν και πιο πίσω με πρώτο θύμα της μέρας τον Ellyn Evans, o οποίος έφτασε στο τέλος της ένατης ειδικής σε λειτουργία EV μετά που το Toyota άρχισε να υπερθερμαίνεται.

Ο Ουαλος έπεσε στην πέμπτη θέση όμως επανήλθε φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση την οποία έχασε στο δεύτερο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι από τον Dani Sordo.

Ο Sordo που είχε τερματίσει το σκέλος της Παρασκευής στην έβδομη θέση ανέβηκε σήμερα στην κατάταξη μετά τις ατυχίες των υπολοίπων και πλέον η μάχη για την τελευταία θέση στο βάθρο θα κριθεί αύριο, με τους Dordo και Evans να χωρίζονται από 4,1 δευτερόλεπτα.

Παρά το γεγονός ότι είχε ποινή 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων για καθυστερημένη έξοδο από τη ζώνη τοποθέτησης ελαστικών της Παρασκευής, ο Ott Tänak είχε μια απροβλημάτιστη μέρα σήμερα σε σύγκριση με τους αντιπάλους του και ανέβηκε από την ένατη στην τέταρτη θέση, περνώντας στην πορεία τους Esapekka Lappi και Takamoto Katsuta.
Μια βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων άφησε το Hyundai του Lappi με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ ο Katsuta σταμάτησε δυο φορές στο δεύτερο πέρασμα από τις Καρούτες για να αλλάξει ελαστικό.

Αρκετό δράμα είχε και η κατηγορία WRC2 εκεί όπου ο Andreas Mikkelsen με το Škoda Fabia RS Rally2 έκανε μια δυναμική επιστροφή από τη 13η θέση εκμεταλλευόμενος και τις ατυχίες των υπολοίπων για να πάρει την πρωτοπορία στο τέλος της μέρας και να βρίσκεται επίσης έβδομος γενικής.
Ο Gus Greensmith είναι όγδοος γενικής και δεύτερος στην WRC2 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Yohan Rossel και Grégoire Munster.

Από Κυπριακής πλευράς οι Δημήτρης Παρέλλης/Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκονται στην 44η θέση γενικής και πρώτοι στην RC5.
Στην 46η θέση είναι οι Χρύσος Παντελή/Θωμάς Θεοφάνους, ενώ οι Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός έχασαν θέσεις και είναι στην 49η θέση.  Λούης Παπαγεωργίου/Βασίλης Κούγιας βρίσκονται στην 60η θέση, ενώ οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας/Στέλιος Ηλία που επανήλθαν σήμερα υπο καθεστώς Rally 2 είχαν έξοδο με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το Polo και να αποχωρήσουν.
Η δράση την αυριανή τελευταία μέρα του αγώνα αποτελείται από 42,37 αγωνιστικά χιλιόμετρα τα οποία θα διεξαχθούν βορειοδυτικά της Λαμίας με πρώτη ειδική την κλασσική Ταρζάν.
Δυο περάσματα από την Γραμμένη ολοκληρώνουν τον αγώνα, με το δεύτερο να αποτελεί την power stage του αγώνα.