MERC Jordan Rally: Ο Abdullah Al-Rawahi έγινε ο πρώτος οδηγός από το Ομάν που κερδίζει το Ράλι Ιορδανίας

Ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του αγώνα, που κέρδισε το Jordan Rally αντέχοντας την μεγάλη αντεπίθεση του Nasser Saleh Al-Attiyah η οποία έμεινε στα μισά από σκασμένα ελαστικά στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές ενός εξαιρετικού Jordan Rally το Σάββατο.

Ο Al-Rawahi και ο τοπικός συνοδηγός του Ata Al-Hmoud είχαν πάρει ένα προβάδισμα της τάξης των 2 λεπτών και 33,5 δευτερολέπτων στις τελευταίες έξι ειδικές διαδρομές στις περιοχές της Νεκράς Θάλασσας και της κοιλάδας του Ιορδάνη με το Skoda Fabia Evo. Αλλά ο Al-Attiyah και ο Mathieu Baumel ξεκίνησαν μια πλήρους κλίμακας αντεπίθεση κατά τη διάρκεια του πρωινού και μείωσαν την διαφορά στο 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα με το τέλος του πρώτου “Loop”.

Το θέμα νικητής φάνηκε να γέρνει υπέρ του οδηγού από το Κατάρ όταν το πλήρωμα από το Ομάν είχε τρία λεπτά καθυστερημένη έξοδο από το σέρβις, κάτι που τους επέφερε ποινή 30 δευτερολέπτων, με την διαφορά να μειώνετε στα 50 δευτερόλεπτα.

Αλλά ένα σκασμένο ελαστικό για τον  Al-Attiyah που αναγκάστηκε να αλλάξει μέσα στην πρώτη ειδική του δεύτερου ‘Loop’ και στη συνέχεια ακόμη ένα τρυπημένο ελαστικό έδωσε την ευκαιρία στον Al-Rawahi να φτάσει στον τερματισμό έχοντας ανοίξει την απόσταση από το δεύτερο πλήρωμα στα 7 λεπτά και 4,2 δευτερόλεπτα.

Χωρίς πίεση στην τελευταία ειδική, επέτρεψε στον Al-Rawahi να εξασφαλίσει την τρίτη νίκη της καριέρας του στο MERC και ο Al-Hmoud έγινε ο πρώτος Ιορδανός που κέρδισε το ράλι της πατρίδας του από τότε που οι Amjad Farrah και Khalid Zakaria επικράτησαν σε μια δραματική τελική ειδική διαδρομή το 2004. Η τρίτη επιτυχία του Al-Rawahi τον έφερε στο ίδιο επίπεδο με τους αείμνηστους Björn Waldegård, Jean-Pierre Nasrallah και Abdullah Bakhashab στο περιφερειακό Hall of Fame.

Ο Al-Rawahi δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς. Οι ειδικές ήταν πολύ ωραίες και τις απολαύσαμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Η δεύτερη μέρα ήταν δύσκολη, ξεκινώντας πρώτοι στον αγώνα. Ο Nasser προσπαθούσε να μας βάλει πίεση, αλλά τα καταφέραμε και κρατήσαμε. Μπράβο στην ομάδα μου. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα.

Όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι, ο πρώτος μου αγώνας ήταν εδώ στην Ιορδανία, οπότε είναι μεγάλο πράγμα για μένα. Έχω κερδίσει τόση εμπειρία απέναντι στον πρωταθλητή. Σε κάθε ράλι μαθαίνουμε πολλά, ειδικά από την πίεση που είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Κερδίσαμε το πρώτο ράλι και τώρα αυτό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να δούμε τι θα συμβεί».

Ο Al-Attiyah πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο αγαπημένος μου αγώνας, αλλά φέτος δεν ήταν εύκολος. Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, παλεύαμε λίγο με τα προβλήματα. Σήμερα είχαμε δύο σκασμένα λάστιχα στην ίδια ειδική και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τρείς ειδικές χωρίς τρυπήματα και είχαμε μόνο ένα εφεδρικό. Το καταφέραμε. Ήταν σημαντικό να τερματίσουμε και τερματίσαμε δεύτεροι. Μπράβο στον Abdullah, έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα. Ωστόσο, προηγούμαστε στο πρωτάθλημα και κοιτάμε μπροστά για τον αγώνα του Λιβάνου. Είμαι απογοητευμένος από ένα σημείο, αλλά, από την άλλη, είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα αυτό τον αγώνα».

Ο Meshari Al-Thefiri με συνοδηγό τον Nasser Al-Kuwari από το Κατάρ κέρδισαν την κατηγορία MERC2 για τρίτο διαδοχικό αγώνα την φετινή χρονιά. Ο Κουβεϊτιανός ολοκλήρωσε τις θέσεις του βάθρου και τερμάτισε 6 λεπτά 49,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον τέταρτο Ιορδανό Shaker Jweihan με συνοδηγό από το Ομάν Taha Al-Zadjali.

Ο Al-Thefiri δήλωσε: «Πολύ χαρούμενος που κέρδισα στο MERC2. Ήταν μια δύσκολη μέρα γιατί κρατάω την πρωτιά και ήταν δύσκολο να οδηγήσω. Τέλος, τερματίσαμε χωρίς προβλήματα και ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα».

Αφού ο Sheikh Bader Al-Fayez και ο Emad Juma είχαν έξοδο στην δεύτερη ειδική του πρωινού, αυτό άνοιξε την πόρτα για τον Shadi Shaban και τον Samer Issa να τερματίσουν πέμπτοι. Το δίδυμο από τον Λιβάνου Ahmad Khaled και Joseph Kmeid ολοκλήρωσε την εξάδα και τερμάτισαν τέταρτοι στην κατηγορία MERC2. Ο ανερχόμενος Ιορδανός ταλέντο Mustafa Al-Atari ήταν έβδομος γενικής.

1. Abdullah Al-Rawahi (OMN)/Ata Al-Hmoud (JOR) Škoda Fabia Evo 2hr 24min 18.3sec
2. Shaker Jweihan (JOR)/Taha Al-Zadjali (OMN) Mitsubishi Lancer Evo X 2hr 39min 44.7sec
3. Shadi Shaban (JOR)/Samer Issa (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX 2hr 41min 46.1sec
4. Mustafa Al-Atari (JOR)/Zeid Abu Zaid (JOR) Mitsubishi Lancer Evo X 2hr 52min 10.0sec
5. Nancy Al-Majali (JOR)/Nadia Shnoudeh (JOR) Mitsubishi Lancer Evo VI 2hr 58min 41.7sec
6. Ihab Al-Shorafa (JOR)/Yousef Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX 3hr 02min 36.6sec
7. Ghaith Qubti (JOR)/Tarek Al-Assad (JOR) Range Rover Classic 3hr 11min 13.1sec
8. Asem Aref (JOR)/Ahmad Jankhout (JOR) Subaru Impreza 3hr 25min 57.5sec
9. Fadi Dahshan (JOR)/Yazan Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX 3hr 26min 28.8sec
10. Sami Fleifel (JOR)/Samer Sfeir (LEB) Mitsubishi Lancer Evo IX 3hr 34min 04.0sec
11. Hashem Kalbouneh (JOR)/Mustafa Al-Bitar (JOR) Black Iris 3hr 46min 58.0sec
12. Ziad Miqdad (JOR)/Amer Mousa (JOR) Renault Clio 4hr 02min 20.6sec