ORLEN 79th Rally Poland: Πήρε προβάδισμα ο Marczyk

Πίσω από το τιμόνι ενός Škoda Fabia RS Rally2, ο περσινός νικητής του Ράλι Πολωνίας και ο συνοδηγός του Szymon Gospodarczyk, χρειάστηκαν 1 λεπτό και 47,7 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν την υπερειδική διαδρομή μήκους 2,50 χιλιομέτρων που έγινε στο Mikolajki Arena.

Αυτή η επίδοση χαροποίησε ιδιαίτερα τους χιλιάδες Πολωνούς φιλάθλους, οι οποίοι αψήφησαν τις ψυχρές θερμοκρασίες για να παρακολουθήσουν τις μάχες των πληρωμάτων.

Οι πρωτοπόροι του φετινού ERC Hayden Paddon/John Kennard ήταν δεύτεροι ταχύτεροι, μόλις 0,9 δευτερόλεπτα πιο αργοί με το Hyundai i20 N Rally2, δείχνοντας τις προθέσεις τους για τον αγώνα.

Ο Erik Cais ήταν ο οδηγός που προηγήθηκε στην μεικτής επιφάνειας υπερειδική διαδρομή, όμως ο Τσέχος συμβιβάστηκε τελικά με τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Efrén Llarena έμεινε τέταρτος στην διαδικασία.

Ο δυο φορές Πολωνός πρωταθλητής Grzegorz Grzyb συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα, μια θέση μπροστά από τον Tom Kristensson, ο οποίος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα Πολωνίας το 2022.

 

Ο Andrea Mabellini, ο οποίος αντιμετώπισε τον Marczyk στην υπερειδική διαδρομή, ήταν έβδομος ταχύτερος και είχε ίδιο χρόνο με τον πρωταθλητή Ρουμανίας Simone Tempesteni.
Ο Γάλλος πρωταθλητής χώματος Mathieu Franceschi ήταν ένατος και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Andrea Nucita.

Ο Φινλανδός πρωταθλητής Mikko Heikkilä και ο Martin László σημείωσαν επίσης ίδιο χρόνο, ο οποίος ήταν ο 11ος καλύτερος, με τον Filip Mareš να μένει 13ος ολοκληρώνοντας μπροστά από τον Łukasz Byśkiniewicz. Ο Pontus Tidemand είναι ο οδηγός που βρίσκεται στην 15η θέση.

Ο Jon Armstrong ήταν ο ταχύτερος από τους οδηγούς στην κατηγορία ERC3 με Ford Fiesta Rally3 Evo. Πίσω από το τιμόνι του ολοκαίνουργιου Renault Clio Rall3, αγωνιστικό το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στο ERC, ο Paulo Sorio έμεινε τρίτος στην κατηγορία καθώς οι μηχανικοί της Motorsport Italia εργάστηκαν υπερωρίες για να επιδιορθώσουν τη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του shakedown.

Ο 18χρονος Mille Johansson, ο δεύτερος νεότερος οδηγός στο πρωτάθλημα FIA Junior ERC, ήταν ταχύτερος στο ντεμπούτο του στην κατηγορία ξεπερνώντας τον νεότερο οδηγό, Max McRae, ο οποίος επίσης είναι 18 ετών και επίσης αγωνίζεται στο Junior ERC για πρώτη φορά.

Η διαδρομή του Σαββάτου αποτελείται από τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και από ένα ακόμα πέρασμα από το Mikolajki Arena. Η μεγαλύτερη σε μήκος ειδική του αγώνα (18,58km), η Świętajno, ξεκινά στις 08:45 τοπική ώρα και ακολουθούν διαφοροποιημένες εκδόσεις των Markowskie (13,53km) και Wieliczki (17,35km) πριν τα πληρώματα πάνε στην Mikolajki Arena. Η επανάληψη της Świętajno είναι η πρώτη από τις τέσσερις ειιδκές από θα επαναληφθούν το απόγευμα.