MERC 2021 – Qatar International Rally: Προβάδισμα Νίκης για Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel

Η δεύτερη μέρα του Qatar International Rally πρώτου αγώνα της χρονιάς για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ολοκληρώθηκε με τους περσινούς πρωταθλητές να έχουν ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι όλων.

Τη σημερινή μέρα έγιναν εξαιρετικές μάχες στις πρώτες τρείς ειδικές διαδρομές μεταξύ των Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel και Kris Meeke – Sebastian Marshall. Ένα μηχανικό πρόβλημα όμως στην τελευταία ειδική διαδρομή έριξε το βρεττανικό πλήρωμα στην 6η θέση γενικής περισσότερο απο δέκα λεπτά μακριά απο την πρώτη θέση.

Το μηχανικό πρόβλημα των Kris Meeke – Sebastian Marshall εκμεταλλεύτηκαν οι Abdulaziz Al-Kuwari – James Fulton με Škoda Fabia Rally2 evo, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση γενικής 1:40.6 πίσω απο το πρωτοπόρο πλήρωμα. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Al-Suwaidi H. – Magalhães H. με Škoda Fabia R5 31.6. Στην τέταρτη θέση 4:47.4 πιο πίσω βρίσκουμε τους Al-Attiyah Nasser Khalifa – Nadher G. με Ford Fiesta R5. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και οι τέσσερις προαναφερόμενοι οδηγοί είναι απο το Κατάρ.

Στην 5η θέση γενικής και 1οι στην κατηγορία N οι Al-Thefiri Meshari – Al-Kuwari Nasser με Mitsubishi Lancer Evo X.  Στην 6η θέση όπως ανεφέραμε και πιο πάνω βρίσκουμε τους βρετανούς Kris Meeke – Sebastian Marshall με Škoda Fabia R5. Στην 7η θέση γενικής είναι οι  Al-Thani Suhaim – Al-Yafei Hamad με Škoda Fabia R5, στην 8η θέση και πρώτοι στην κατηγορία T3 οι  Al-Mohannadi Ahmed – Al-Khulaifi M. Με Can-Am, στην 9η θέση γενικής και δέυτεροι στην κατηγορία N οι Al-Aufi Zakariya Ahmed – Al-Balushi A. με Mitsubishi Lancer Evo IX και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι πρώτοι στην κατηγορία T4 Al-Mohannadi Khalid – Shubin Kirill με Polaris.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών (τρείς επαναλάμβανόμενες) μήκους 123,42 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με την τελετή τερματισμού να είναι προγραμματισμένη στις 19:45.

Φωτογραφίες: MMS RALLY