MERC 2021 – Manateq Qatar International Rally: Εύκολη επικράτηση των Al-Attiyah/Baumel

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Manateq Qatar International Rally 2021, πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, με τον πολυπρωταθλητή Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah να φτάνει στην κατάκτηση ακόμη μιας νίκης.

Το πλήρωμα των Al-Attiyah/Baumel με Volkswagen Polo GTI R5, τη σημερινή μέρα οδήγησε ασφαλισμένα και χωρίς περιττά ρίσκα, επικρατώντας στις τρείς απο τις έξι ειδικές διαδρομές, φτάνοντας έτσι πανάξια στην πρώτη νίκη της χρονιάς.

Στη δεύτερη θέση γενικής με διαφορά 1:48.4 βρίσκουμε τους Al-Kuwari/Fulton με Škoda Fabia Rally2 evo, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα και επικράτησαν στις υπόλοιπες τρείς ειδικές της Κυριακής. Προσπάθησαν να πιέσουν τους πρωτοπόρους για να υποπέσουν σε κάποιο λάθος πράγμα που όχι μόνο δεν κατάφεραν αλλά έχασαν ακόμη 8 δευτερόλεπτα απο την χθεσινή μέρα.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Al-Suwaidi/Magalhães με Škoda Fabia R5, 4:40.0 πιο πίσω.  Δεν μπήκαν στην μάχη της πρωτιάς σε κανένα σημείο του αγώνα, είχαν όμως σταθερή απόδοση και τις δύο μέρες.

Στην 4η θέση γενικής, 12:24.7 πιο πίσω βρίσκουμε τους Al-Attiyah/Nadher με Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα δεν πίεσε και δεν πιέστικε απο κανένα. Έκανε ένα αγώνα τακτικής χωρίς ρίσκα καταφέρνοντας να ανεβούν στην τιμητική 4η θέση γενικής. Σημείο αναφοράς και πάλιν είναι ότι στις πρώτες τέσσερις θέσεις όλοι οι οδηγοί είναι απο το Κατάρ.

Πέμπτοι γενικής και νικητές στην κατηγορία N τερμάτισαν οι Al-Thefiri/Al-Kuwari με Mitsubishi Lancer Evo X. Το πλήρωμα είχε μια πολύ καλή παρουσία αν εξαιρέσουμε την 7η, 8η και 10 ειδική.  Στην 6η θέση γενικής και 1οι στην κατηγορία Τ4 ολοκλήρωσαν οι  Al-Mohannadi/Shubin με Polaris, ενώ 7οι θέση γενικής και 2οι στην κατηγορία T4 τερμάτισαν οι Al-Saif/Vidal με Can-Am Maverick X3.

Στην 8η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία Ν τερμάτισαν οι Al-Mohannadi/Juma με Subaru Impreza STi N14, στην 9η και πρώτοι στην κατηγορία T3 πλασαρίστηκαν οι Allouh Ahmed/Allouh Feras με Can-Am και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Al-Aufi/Al-Balushi με Mitsubishi Lancer Evo IX, συμπληρώνοντας παράλληλα και το πόντιουμ στην κατηγορία N.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Βρεττανοί Kris Meeke – Sebastian Marshall με Škoda Fabia R5, αφού δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στην τελευταία ειδική της χθεσινής μέρας και έτσι δεν αγωνίστικαν σήμερα.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής είναι το Oman International Rally, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί απο στις 25-27 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: MMS-Racing.com