Andreas Mikkelsen: Ιδανικό μέρος η M-Sport

Τι συνέβη την τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είχε σημαντικές αλλαγές κανονισμών; Οι M-Sport και Sebastien Ogier κέρδισαν με το Ford Fiesta WRC του 2017.

Τί έγινε όταν οι κινητήρες 1,6 λίτρων έφτασαν το 2011; Ο MikkoHirvonen στην M-Sport κέρδισε το πρώτο ράλι με αυτούς τους νέους κανόνες. Ήταν το ίδιο όταν έφτασε προδιαγραφή Focus RSWRC το 2006. Ή όταν έφτασε το Fiesta S2000.

Η M-Sport έχει μια έμφυτη ικανότητα όποτε αλλάζουν οι κανονισμοί να παρέχει ένα έτοιμο και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό τον λόγο ο Andreas Mikkelsen λέει ότι το Dovendy Hall είναι το ιδανικό μέρος όταν το 2021 θα εμφανιστεί ένα ολοκαίνουργιο αγωνιστικό με προοπτική το 2022.

Ο Mikkelsen ήταν σε συζητήσεις για να ενταχθεί από φέτος στην M-Sport όμως τελικά δεν ανακοινώθηκε συμφωνία. Καμία πλευρά δεν απέκλεισε επιλεγμένους αγώνες για αυτή τη σεζόν, όμως ο Νορβηγός ενδιαφέρετε περισσότερο να ενταχθεί στην ομάδα κάνοντας μια πλήρη σεζόν όταν θα αλλάξουν οι κανονισμοί και μπει στην αγωνιστική δράση το καινούργιο αυτοκίνητο το 2022, όπου τότε θα ονομάζονται Rally1.

Ο Mikkelsen εξήγησε, «Νομίζω ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να έρθουν νέοι κατασκευαστές το 2022. Επίσης γνωρίζουμε ότι η MSport πάντα είναι έτοιμη όποτε αλλάζουν οι κανονισμοί. Θυμηθείτε τι έκανε ο Ogier με το Fiesta το 2017 όταν αυτός και η MSport κέρδισαν και τους δύο τίτλους. Φαίνεται ότι είναι πάντα έτσι, με την MSport να παρουσιάζετε πάντα δυνατή από την αρχή και τότε ίσως οι άλλοι κατασκευαστές με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς να φτάνουν λίγο μετά. Για μένα η MSport είναι το ιδανικό μέρος για να βρίσκομαι το 2022.»

Ο Mikkelsen πρόσθεσε επίσης ότι μετα χαράς θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Puma, τον πιθανότερο αντικαταστάτη του Fiesta την ερχόμενη σεζόν.

«Εφ ΄όσον τίποτα δεν το εμποδίσει αυτό είμαι διαθέσιμος να εργαστώ για την MSport. Έχω μεγάλη εμπειρία με την ανάπτυξη αυτοκινήτων καθώς δούλεψα με τις Volkswagen, Citroen, Skodaκαι με τη Hyundai. Για το Polo από το 2012 έκανα πολύ ανάπτυξη μαζί με τους JariMatti, Seb και Dieter Depping.

Ένα πράγμα που έμαθα στην ανάπτυξη αυτοκινήτων είναι το γεγονός ότι πρέπει να έχεις μεγάλο περιθώριο και αρκετά ουδέτερο αυτοκίνητο και αυτό το είχαμε με το Polo.

Νομίζω ότι ξέρετε για μένα φέτος. Ελπίζω να χρησιμοποιήσω τη χρονιά ως εφαλτήριο στο WRC και να αγωνιστώ σε μια πλήρη σεζόν του χρόνου. Έχω εξαιρετικές σχέσεις με την Skoda και την Toksport. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Serkan Duru, κάνει ότι μπορεί για να είναι απλά τα πράγματα για μένα, αλλά η φιλοδοξία μου είναι να κάνω ότι έκανα με το Fabia το 2017. Κέρδισα μερικούς αγώνες και αυτό με βοήθησε να επιστρέψω στο WRC αργότερα εκείνο το έτος.

Θέλω να επιστρέψω και όπως είπα η MSport είναι ένα πολύ καλό μέρος για να πάω.»

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport Andrea Adamo ήταν όλο επαίνους για τον πρώην οδηγό του μετά την επιβλητική νίκη του στην κατηγορία WRC 2 στο Μόντε Κάρλο και ο Ιταλός πιθανόν να ενδιαφέρεται επίσης για τον Νορβηγό για την επόμενη σεζόν.