Αγωνιστικό ημερολόγιο 2021

Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες ράλι, ταχύτητας, αναβάσεων, Time Attack, 4×4 και πλαγιολίσθησης. Παράλληλα με τους πέντε τοπικούς αγώνες ράλι θα μπορούν να διεξαχθούν και αγώνες trial rally sprint.

Με την πανδημία να εξακολουθεί να επηρεάζει όλους, οι αγώνες μέχρι να εξέλθουμε από αυτή την ταλαιπωρία θα εξακολουθούν να διεξάγονται με όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που εξέδωσε το υπουργείο υγείας.

Η αρχή στη φετινή σεζόν θα γίνει σε 15 μέρες με τον πρώτο αγώνα του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι, το Tour of Cyprus, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου ενώ στις 28 του ίδιου μήνα είναι ο πρώτος αγώνας Time Attack. Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας που είναι το East Safari Rally (6-7 Μαρτίου), ενώ τον ίδιο μήνα είναι προγραμματισμένος ο πρώτος αγώνας ανάβασης (21), o πρώτος αγώνα; 4×4 (21) και ο πρώτος αγώνας ταχύτητας (28).

Όσον αφορά το πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης, ο εναρκτήριος αγώνας πλαγιολίσθησης είναι τον Απρίλιο (17-18), με τον τελευταίο, ο οποίος είναι στις 16-17 Οκτωβρίου, να συμπεριλαμβάνετε και στο ημερολόγιο του Drift Kings όπου ευελπιστούμε αυτή τη φορά να διεξαχθεί κανονικά και να παρακολουθήσουμε το μεγάλο φινάλε (Super Final Europe) στο νησί μας.

Το διεθνές Cyprus Rally είναι και φέτος εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συμπεριλαμβάνετε όμως στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-25-26 Σεπτεμβρίου. Επίσης οι δυο μέρες μετρούν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες για το Παγκύπριο πρωτάθλημα.

Τέλος, οι τελευταίοι αγώνες ταχύτητας και αναβάσεων είναι με συντελεστή 1.25, ενώ το Venus Rally, στο οποίο κρίθηκε ο τίτλος τόσο το 2020 όσο και το 2019, είναι και πάλι με συντελεστή 1.5.

Οι προκηρύξεις των αγώνων Drift, Time Attack και KOFA θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε αναλυτικά το αγωνιστικό ημερολόγιο και την προκήρυξη πρωταθλημάτων για το 2021.

Prokiriksi-2021-CAA S