MERC 2021 – Qatar International Rally: Ξεκίνημα με άγριες διαθέσεις για τους Kris Meeke/Sebastian Marshall!!

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου άνοιξε η αυλαία στοπρωτάθλημα Μέσης Ανατολής (MERC), με το QatarInternational Rally 2021 και την παρουσία 19 πληρωμάτων στην περιοχή Katara. Στις 20:15 έγινε η πανυγηρική εκκίνηση του αγώνα, με την μέρα να ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή της 4.4 χιλιομέτρων υπερειδικής διαδρομής. Μια διαδρομή η οποία ήταν ουσιαστικά προθέρμανση για τον καθεαυτό αγώνα, με τις διαφορές να είναι μικρές.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε το πλήρωμα των Kris Meeke/Sebastian Marshall να γράφουν τον ταχύτερο χρόνο (4:14.3) με Škoda Fabia R5. Δεύτερο ταχύτερο χρόνο, 6.3 δευτερόλεπτα πιο πίσω ολοκλήρωσαν οι πρωταθλητές Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel με Volkswagen Polo GTI R5. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Abdulaziz Al-Kuwari/James Fulton με Škoda Fabia Rally2 evo.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε το πλήρωμα των Al-Suwaidi H./Magalhães H. με Škoda Fabia R5, ενώ πέμπτοι τερμάτισαν οι  Abdullah Al-Rawahi/Ata Al-Hmoud με Ford Fiesta R5. Έκτο χρόνο έγραψε το πλήρωμα των Meshari Al-Thefiri/Nasser Al-Kuwari με Mitsubishi Lancer Evo X, έβδομοι ήταν οι Al-Thani Suhaim/Al-Yafei Hamad με Škoda Fabia R5 και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kahy Henry /Hanna Carlos με  Škoda Fabia R2, οι οποίοι ήταν και πρώτη στη δικήνητη κατηγορία, Al-Aufi Zakariya Ahmed/Al-Balushi A με Mitsubishi Lancer Evo IX και Khaled Ahmad/Djiyerian Musa με Mitsubishi Lancer Evo X.

Στο ουσιαστικό μέρος του αγώνα μπαίνουμε το Σάββατο με την διεξαγωγή τεσσάρων ειδικών διαδρομών (δύο επαναλαμβανόμενες), μήκους 85,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.