MERC 2021 – Jordan Rally 2021 Εύκολη Επικράτηση των Nasser Al Attiyah/ Matthieu Baumel

Ο Καταρινός Nasser Saleh Al Attiyah κυριάρχησε πλήρως στο φετινό Ράλι Ιορδανίας του 2021 κατακτώντας μια ιστορική 14η νίκη ρεκόρ με 17 λεπτά και 04.8 δευτερόλεπτα διαφορά απο το δεύτερο πλήρωμα.

Ο Nasser με Volkswagen Polo GTi και συνοδηγό τον MatthieuBaumel έφτασαν στην νίκη με εμφαντικό τρόπο επικρατώντας και στις 10 ειδικές διαδρομές του αγώνα στις περιοχές της Νεκράς Θάλασσας και του Όρους Nebo για να ανοίξουν το προβάδισμά τους στην βαθμολογία του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλι (MERC).

Ο Al Attiyah θα προσπαθήσει να σπάσει ρεκόρ και να κερδίσει το 17ο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, καθώς εξασφάλισε την 78η νίκη σε αγώνα του MERC με τον ο συνοδηγό του, Baumel να φτάνει στις 27 νίκες.

Ο Al-Attiyah δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα καλό συναίσθημα. Μια καλή μέρα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας για εμάς. Νίκη ξανά, 14 φορές στην Ιορδανία, και έχουμε ένα καλό προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Το επόμενο βήμα θα είναι το Ράλι Λίβανου και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Ο Meshari Al-Thefiri απο το Κουβέιτ ξεκίνησε την ημέρα με μια διαφορά της τάξης 40,8 δευτερολέπτων στην κατηγορία MERC2 με Mitsubishi Lancer Evo X και κατέκτησε τη δεύτερη θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία του.  Στην τρίτη θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία MERC2 o Alex Feghali με Mitsubishi Lancer Evo X. Οδήγησε προσεκτικά την τελευταία ημέρα κερδίζοντας για πρώτη φορά μια θέση στο βάθρο σε ένα αγώνα MERC.

Ο Feghali σχολίασε:

«Όλα καλά και ευτυχώς περάσαμε όλες τις ειδικές και φτάσαμε στο τέλος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε αυτό τον αγώνα και είμαστε στο βάθρο, οπότε αυτό είναι καταπληκτικό.»

Ο Shadi Sheban έχασε την ευκαιρία για μια δεύτερη νίκη στο Jordan National Rally απο τον Khaled Juma, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει στην τέταρτη θέση, την καλύτερη της καριέρας του σε αγώνα της FIA και παράλληλα ήταν ο πρώτος τοπικό οδηγός. Πήρε επίσης προβάδισμα στο Εθνικό Πρωτάθλημα μετά την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις δύο μέρες του αγώνα.

Ένα σκασμένο ελαστικό και ένα πρόβλημα στο μπροστινό διαφορικό κόστισαν σε χρόνο στον Λιβάνιο Shadi El-Fakih στις δύο πρώτες ειδικές της τελευταίας ημέρας, αποτέλεσμα που τον εριξε στην 5η θέση γενικής μπροστά απο τον Καταρινό Nasser Khalifa Al-Atya.

Ο Σαουδάραβας Saleh Al-Saif ξεκίνησε ξανά υπο καθεστώς Ράλι2 μετά το ατύχημα και τα προβλήματα στον κινητήρα την Παρασκευή και ο οδηγός του Can-Am Maverick X3 ανέβηκε στην έκτη θέση. Αυτό ώθησε τον τοπικό οδηγό Ihab Al-Shorafa στην έβδομη και τον νικητή της κατηγορίας MERC3 Asem Aref στην όγδοη θέση. Ο  περσινός πρωταθλητής στη δικήνητη κατηγορία Henry Kahy ξεκίνησε επίσης υπο το καθεστώς Rally2 και τερματίζοντας στην 9η θέση.

Επόμενος αγώνας για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα είναι το Rally of Lebanon το οποίο θα διεξαχθεί στις 3-5 Σεπτεμβρίου.