Η Toyota ολοκλήρωσε τα πρώτα πλήρη δοκιμαστικά του Rally1 WRC 2022

Η Toyota Gazoo Racing ολοκλήρωσε το πρώτο πλήρες τεστ του αγωνιστικού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με προδιαγραφές 2022 στην Πορτογαλία.

Δοκιμάστηκε σε χωμάτινες επιφάνειες, το νέο αγωνιστικό Rally1 της ομάδας υπο τα βλέμματα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Tom Fowler και ακολουθεί η πρώτη παρουσία του αγωνιστικού αυτοκινήτου GR Yaris με το υβριδικό κιτ του στη Φινλανδία στις αρχές του μήνα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο επίσημος οδηγός δοκιμών της ομάδας Juho Hanninen κάλυψε 600 χιλιόμετρα με το σούπερ μίνι.

Η επιβεβαίωση της παρουσίας του αυτοκινήτου Rally1 στην Πορτογαλία ήρθε σε ένα βίντεο στο κανάλι YouTube της ομάδας σήμερα το απόγευμα.

Αν και σε μεγάλο βαθμό καμουφλαρισμένο – όπως και τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν οι M-Sport Ford και Hyundai Motorsport – οι αεραγωγοί που απαιτούνται για τη διοχέτευση κρύου αέρα στη μπαταρία που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών είναι σαφώς ορατοί.

Οι φάνς είχαν επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν απο κοντά την θέση οδηγού και τη νέα δομή ασφαλείας που προστατεύει το πλήρωμα.

Ο κλωβός ασφαλείας είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο των κανονισμών της νέας χρονιάς ένα απο τους βασικούς στόχους της FIA, με τον Fowler να το περιγράφει ως «ένα βήμα μπροστά» από την άποψη της ασφάλειας.

Σχετικά με το τελευταίο πρόγραμμα δοκιμαστικών – το οποίο ακολούθησε το Ράλι Πορτογαλίας του περασμένου Σαββατοκύριακου – ο Fowler είπε: «Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα δοκιμών μας στη Φινλανδία, όπου κάναμε κάποια περάσματα και ελέγχους συστήματος εκεί.

Είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό ‘Project’, επειδή έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα. Έπρεπε να επιστρέψουμε στον σχεδιαστικό πίνακα σχεδόν σε όλο το αυτοκίνητο και τα συστήματα.

Ήταν πραγματική χαρά να συνεργαστούμε με την εξαιρετική ομάδα μηχανικών, σχεδιαστών και τεχνικών μας για να ετοιμάσουμε αυτό το αυτοκίνητο και τώρα είμαστε εδώ στις ειδικές της Πορτογαλίας για να βάλουμε το αυτοκίνητο σε ρυθμούς ευρωπαϊκούς χωμάτινους και να αρχίσουμε πραγματικά να βιώνουμε τι πρέπει να δείξει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για ένα αυτοκίνητο WRC.

Θα συλλέξουμε πολλά δεδομένα και θα επιστρέψουμε στη βάση μας στη Φινλανδία όπου οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μας θα περάσουν όλες αυτές τις πληροφορίες για να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα της ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθούν στη Φινλανδία και γύρω από άλλες δοκιμές στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπου θα χομολοκάρουμε το αυτοκίνητο για το Μόντε Κάρλο στην αρχή του 2022», πρόσθεσε.

Η M-Sport Ford, βάζει επίσης το Rally1 αυτή την εβδομάδα πέρα από τα σύνορα της Ισπανίας. Ο επικεφαλής της ομάδαςMalcolm Wilson αποκάλυψε ότι σκοπός του ήταν «ναδοκιμάσουμε την πραγματική αντοχή του σε δύσκολες συνθήκες».