Latvala: Ο Lappi δεν είναι ακόμη έτοιμος να κυνηγήσει το πρωτάθλημα το 2018

Ο Esapekka Lappi δεν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2018, παρά την νίκη του στο Ράλι Φινλανδίας, είπε ο ομόσταυλος του στην Toyota Jari-Matti Latvalla. Η νίκη έκπληξη του Lappi στην Φινλανδία ήρθε μόλις στην τέταρτη του παρουσία στο WRC στο τιμόνι του Toyota Yaris WRC.

Όμως ο Latvala, ο οποίος είναι η ελπίδα της Toyota για τον τίτλο στην φετινή πρώτη σεζόν της νεοσύστατης ομάδας του Tommi Makinen στο WRC, είπε ότι η απειρία του Lappi θα εξακολουθήσει να είναι εμπόδιο και την επόμενη χρονιά.

“Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται να έχεις λίγη περισσότερη εμπειρία,” δήλωσε ο Latvala.

“Υπάρχουν ακόμη αγώνες όπου δεν έχει αγωνιστεί ακόμη, όπως το Μεξικό και όταν θέλεις να διεκδικήσεις τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι πρέπει να έχεις κάνει όλους τους αγώνες.”

Ο Lappi ξεκίνησε το 2017 με δοκιμαστικά για την Toyota, καθώς η ομάδα έτρεχε με μόνο δύο οδηγούς, τους Latvala και Hanninen, μέχρι την ετοιμασία και τρίτου αγωνιστικού στο Rally Πορτογαλίας τον Μάη.

Πριν μετακινηθεί στην κορυφαία κατηγορία φέτος, ο Lappi πέρασε δύο χρόνια στο WRC2 κερδίζοντας πέρσι τον τίτλο. Συμφώνησε με την εκτίμηση του Latvala και μείωσε τις προσδοκίες για τον επόμενο γύρο του WRC στην Γερμανία.

“Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Latvala” παραδέχτηκε ο Lappi. Όπως είδαμε έχω καλή εμπειρία από τον αγώνα Ράλι της Φινλανδίας καθώς αυτή ήταν η έκτη φορά που αγωνίστηκα εκεί. Αλλά την επόμενη εβδομάδα στην Γερμανία, δεν θα είμαι τόσο άνετος όσο ήμουν στην Φιλανδία. Αργεντινή και Μεξικό δεν έχω αγωνιστεί ποτέ μου και θα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα Ράλι για να διεκδικήσεις τον τίτλο’’.

“Είναι μεγάλη πρόκληση αν θέλω κάποτε να μιλήσω για πρωτάθλημα. Η προτεραιότητα για μένα είναι να αποκτήσω εμπειρίες από αγώνες ράλι και να φέρω αποτελέσματα με συνέπεια σε πιο ψηλό επίπεδο.”

Οι Lappi και Latvalla θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την ομάδα της Toyota και την νέα χρονιά, με τον Juho Hanninen να βλέπει την πόρτα της εξόδου.