Τρείς Βρετανοί οδηγοί στη λίστα για το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hyundai WRC

Η Hyundai επέλεξε τρείς Βρετανούς οδηγούς για δοκιμαστικά, στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει σε ένα οδηγό την ευκαιρία να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC2, με ένα αυτοκίνητο εργοστασιακά προετοιμασμένο από την Hyundai, ένα i20 R5.

Ο Gus Greebsmish, ο οποίος αυτή την στιγμή διαγωνίζεται στο WRC2 με ένα Ford Fiesta της M-Sport, ο οδηγός της Opel στο ERC Chris Ingram και Tom Cave, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα Hyundai R5 για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι και το WRC2 βρίσκονται μεταξύ των 17 οδηγών που προσκλήθηκαν σε συνέντευξη στην Hyundai την τρίτη. Οκτώ από τους 17 θα επιλεγούν να δοκιμάσουν το i20 R5 σε χώμα και άσφαλτο τον επόμενο μήνα.

Αν και το Hyundai R5 του τελικού νικητή θα προετοιμαστεί από δορυφορική ομάδα και όχι απευθείας από την ίδια την Hyundai Motorsport, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ομάδα να εμπλακεί με τεστ αντοχής και ταχύτητας του αυτοκινήτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο επικεφαλής της ομάδας της Hyundai WRC Michel Nandan είπε ότι παίρνουν πολύ σοβαρά το πρόγραμμα των νέων οδηγών, σε αναζήτηση οδηγών για το WRC.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε την αναζήτηση για ένα μελλοντικό αστέρι του WRC” δήλωσε. Υπάρχει τόσο πολύ αναξιοποίητο ταλέντο και θέλουμε να βοηθήσουμε στο να καλλιεργηθούν τα ταλέντα του αύριο. Θα βάλουμε τους υποψήφιους σε μια φάση αξιολόγησης για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους καλύτερους στην αγορά.”

Ενώ οι Greensmith και Ingram αρνήθηκαν να σχολιάσουν την όλη διαδικασία όταν το Autosport επικοινώνησε μαζί τους, ο Cave είπε ότι η πρόσκληση του προκάλεσε έκπληξη.

“Πρέπει να παραδεκτώ, ότι δεν το περίμενα” είπε ο Cave ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία WRC2 στο Ράλι Φινλανδίας με ένα i20 R5.

“Το γνωρίζω ότι η Hyundai είχε τα μάτια της στραμμένα πάνω μου από το τέλος της περασμένης χρονιάς όταν αγωνιζόμουν εναντίον του Elfyn (Evans) στο BRC. Πιστεύω ότι με πίστωσαν με αυτό και παρόλο που ο Elfyn ήταν σε άλλο επίπεδο μπορέσαμε να είμαστε κοντά του. Βρισκόμαστε στο ραντάρ της ομάδας και προσπαθούν να μου δώσουν ευκαιρίες στο αυτοκίνητο, όπως αυτό που κάνουμε τώρα με την Pirelli στο International και British Rally. Είμαι ενθουσιασμένος. Αντιμετωπίζω το πρώτο κομμάτι σαν μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά όλων μας τα μάτια είναι στραμμένα για τον Σεπτέμβρη.”