GP Αυστρία: Ξανά στην pole ο Marquez

Την τρίτη συνεχόμενη pole position κέρδισε ο Marc Maquez, αυτή τη φορά στο grand prix της Αυστρίας. Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo συμπληρώνουν την πρώτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης.

Η πρώτη διαδικασία των κατατακτήριων ξεκίνησε με τους περισσότερους αναβάτες να βγαίνουν αμέσως στην πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες. Οι Ducati είχαν το προβάδισμα, με τον Barbera και τον Redding στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο Pedrosa ακολουθούσε. Όχι για πολύ όμως, καθώς ο Ισπανός της Honda πέρασε μπροστά στον 2ο γύρο του. Πιο πίσω, ο Kallio έκανε την έκπληξη, καθώς ήταν ο ταχύτερος των KTM στην 4η θέση.

Στις δεύτερες προσπάθειές τους, οι περισσότεροι αναβάτες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους. Ο Petrucci, που είχε για ακόμα ένα Σ/Κ το fairing της Ducati, ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Pedrosa να μένει 2ος, χρησιμοποιώντας μαλακή γόμα αντί για τη μέση που είχε στην αρχή. Ο Folger με έναν φοβερό γύρο ανέβηκε τρίτος και λίγο ήθελε να μπει στην δυάδα. Τέταρτος παρέμεινε Barbera, με τον Redding να μην μπορεί να κάνει ταχύτερο γύρο, και συμβιβάστηκε με την 5η θέση.

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με τους περισσότερους δυνατούς αναβάτες να μην έχουν σημειώσει έναν γρήγορο γύρο. Αλλά κοντά στα μισά της διαδικασίας, ο Marquez ήταν στην πρωτιά, με τον Vinales και τον Rossi να κάνουν το 2-3 για τη Yamaha, αλλά πολύ πίσω από τον Ισπανό. Η Ducati είχε χάσει κάπως έδαφος, καθώς ο Dovizioso και ο Lorenzo ήταν στο 4-6, με τον Petrucci ανάμεσά τους. Λίγο μετά βέβαια ο Dovi πέρασε στην 2η θέση, αλλά και πάλι δεν έμοιαζε ικανός να απειλήσει με αξιώσεις τον περυσινό πρωταθλητή.

Στο δεύτερο run και με φρέσκα ελαστικά, ο Dovizioso πέρασε στην 2η θέση (αν κι είχε πέσει ως και 4ος με τις βελτιώσεις των υπολοίπων), ενώ ο Lorenzo στην 3η θέση είχε το καλύτερο του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες με την Ducati. Στη δεύτερη σειρά βρέθηκαν οι Vinales, Petrucci και Zarco, ενώ ο Rossi, ο Pedrosa κι ο Crutchlow συμπληρώνουν την τρίτη σειρά της εκκίνησης.