Τα νιάτα μαζί με εμπειρία μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο WRC

Η λίστα των τοπικών οδηγών που θα διαγωνιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στο ADAC RALLYE Γερμανίας (17-20 Αυγούστου) χαρακτηρίζεται από μια ανάμιξη νιότης και εμπειρίας και θα μπορούσε να κάνει την  έκπληξη στις δύσκολες, απαιτητικές αλλά και ύπουλες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

Ο τοπικός οδηγός και πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Armin Kremer, θα συνεργαστεί με την M-Sport και θα οδηγήσει στον αγώνα ένα Ford Fiesta WRC τελευταίας γενιάς για πρώτη φορά.

Ο 48χρονος δεν έχει οδηγήσει αυτοκίνητο κορυφαίων προδιαγραφών WRC σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από το ατύχημα του το 2004 στον ίδιο αγώνα, τότε με ένα Toyota Corolla WRC.

Ωστόσο είναι τακτικός οδηγός στην κατηγορία WRC2, όπου την περσινή χρονιά στον Ράλι Γερμανίας προηγείτο στην κατηγορία πριν υποκύψει στην πίεση του πρωταθλητή Esapekka Lappi, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση.

Παρά την απειρία του στα καινούργια αυτοκίνητα WRC, ο Kremer είναι ενθουσιασμένος που θα βρεθεί να οδηγά το ίδιο αυτοκίνητο με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier, στον αγώνα της πατρίδας του.

“Ανυπομονώ πολύ για τον αγώνα” είπε ο τρείς φορές πρωταθλητής Γερμανίας και συνέχισε, “Το αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC 2017 είναι το απόλυτα κορυφαίο στην κατηγορία.  Το αίσθημα μου είναι το ίδιο με τον οδηγό του GP2 ο οποίος πρόκειται να οδηγήσει σε αγώνα Grand Prix στην πατρίδα με αυτοκίνητο φόρμουλα ένα, σαν αυτή του Lewis Hamilton. Ανυπομονώ πολύ για αυτό τον αγώνα αφού επιτέλους θα οδηγήσω ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC 2017 και θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο και όχι απλά να οδηγήσω. Θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!!”

Ο πρωταγωνιστής του Junior στο Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Ράλι Marijan Griebel θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC2 στην Γερμανία με ένα Skoda Fabia R5, ενώ ο Fabian Kerim θα τρέξει και αυτός με Skoda Fabia R5 από την Skoda Auto Deutschland. Ο Kreim έχει κερδίσει τρείς αγώνες στο πρωτάθλημα Γερμανίας μέχρι αυτή την στιγμή, για την φετινή σεζόν και μπαίνει στην κατηγορία WRC2 για να διεκδικήσει την διάκριση στην κατηγορία στις  ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της πατρίδας του.

Ο Julius Tannert, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία Junior WRC στο Rally Italia στην Σαρδηνία τον Ιούνιο, θα βρεθεί στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R2 για το πρωτάθλημα Front-Wheel-Drive.

Ο Giebel είναι τρείς φορές νικητής της κατηγορίας του στο Rally Deutschland και κατοικεί μόλις 15 χιλιόμετρα από το Service Park στο Lake Bostalsee.

Ο 28χρονος δήλωσε “Ξεκινώντας στο WRC2 στο Rally Deutschland είναι ένα όνειρο για μένα.  Είναι υποχρεωτικός αγώνας για τους οδηγούς της κατηγορίας WRC2, που σημαίνει ότι όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί που διεκδικούν τον τίτλο θα είναι παρών. Θέλω να δείξω σε όλους ότι είμαι ανταγωνιστικός με ένα R5, αν και δεν έχω και μεγάλη πείρα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.