Ο Makinen επαινεί το WRC2

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Tommi Makinen πιστεύει ότι η κατηγορία WRC 2 έχει βοηθήσει τους νεαρούς Φιλανδούς Esapekka Lappi και Teemu Suninen για να αναδειχθούν σε δύο από τα πιο καυτά ταλέντα του WRC.

Και οι δύο τους βρέθηκαν να φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα, μετά τις εκπληκτικές τους επιδόσεις στο Ράλι Φινλανδίας τον περασμένο μήνα. Ο 26χρονος Lappi πήρε την πρώτη του νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι σε μόλις τέσσερις αγώνες με το Toyota Yaris WRC, ενώ ο 23χρονος Suninen βρισκόταν στην δεύτερη θέση γενικής μέχρι που ένα λάθος την τελευταία μέρα του στέρησε το βάθρο, τερματίζοντας τελικά τέταρτος.

Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing Tommi Makinen, πιστεύει ότι ο χρόνος που είχαν οι δύο οδηγοί στην κατηγορία WRC2 τους βοήθησε και τους έδωσε τις εμπειρίες βελτιώνοντας τις ικανότητες τους πριν από το μεγάλο άλμα και την είσοδο τους στο WRC.

“Υπάρχει πολύ μεγάλο μέλλον για τον Esapekka και τον Teemu και αυτό σημαίνει ότι οι ισχύοντες κανονισμοί για τα ράλι είναι πολύ καλοί”, δήλωσε ο Makinen. “Το WRC2 έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική προπονητική πλατφόρμα για νέους οδηγούς. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή φόρμουλα και ελπίζω ότι η FIA θα διατηρήσει σταθερούς αυτούς τους κανονισμούς χωρίς πολλές αλλαγές. Είναι όπως ήταν πιο παλιά η κατηγορία “N” αλλά πολύ καλύτερη.

Ο Makinen, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κατακτήσει 24 νίκες σε αγώνες του WRC, είναι ο τέλειος άνθρωπος για να προβλέψει την εξέλιξη του πρωταθλητή WRC2 και την ανάπτυξη του στην ομάδα της Toyota.  Ωστόσο προέβλεψε ότι η νίκη του στην πατρίδα του Φινλανδία θα οδηγήσει και σε άλλες επιτυχίες πριν το τέλος της φετινής χρονιάς.

“Τον είδαμε να αφήνει υποσχέσεις στην Σαρδηνία και Πολωνία. Από την πρώτη φορά που κάθισε στο αυτοκίνητο, ήμουν σίγουρος ότι θα έκανε την έκπληξη στην Φινλανδία”, δήλωσε ο Makinen. “Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι έτοιμος να κερδίσει κάπου αλλού, αλλά κερδίζοντας στην Φινλανδία σημαίνει ότι άμεσα έχει κάνει άλμα προόδου, περισσότερο από ένα ή δύο βήματα.