Larnaca Rally Sprint 2022: Νίκη με στυλ… πρωταθλητή

Η πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου έγινε σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην περιοχή Κόσιης, όπου και βρισκόταν η διαδρομή που επέλεξε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Στον εναρκτήριο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 27 οδηγοί, οι οποίοι ήθελαν μια θετική αρχή εν όψει και της συνέχειας. Αρκετοί ήταν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν από μηχανικά προβλήματα, με ορισμένους να τα ξεπερνούν και άλλους πάλι όχι.

Ο περσινός πρωταθλητής SHOCKS LAB Γιώργος Πολυκάρπου ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη αρχή, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα με χρόνο 02:01.37. Στην πρεμιέρα έτρεξε με το MitsubishiLancer EVO IX και για να φέρει το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του έπρεπε να ξεπεράσει την ατυχία στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ένας κομμένος άξονας μπροστά τον άφησε τρίτο γενικής στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, όμως στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν ο ταχύτερος όλων και έτσι η σεζόν άρχισε με νίκη.

«Δυσκολεύτηκα λίγο καθώς κάπου κτύπησα στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή με αποτέλεσμα να έχω κομμένο άξονα, όμως στο τέλος κατάφεραν να κερδίσω τον αγώνα και ελπίζω αυτή η χρονιά να συνεχιστεί καλά». Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει με το EVO IX στο πρωτάθλημα ταχύτητας είπε, «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω με το EVO IX στους αγώνες ταχύτητας, αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ το EVO III.»

Η αγωνιστική άνοδος του Ευαγόρα Κούλουρου (Mitsubishi LancerEVO III) επιβεβαιώθηκε για ακόμα ένα αγώνα. Ο Κούλουρος ήταν δεύτερος και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές, αρχικά πίσω από τον Γιάννο Ιωαννίδη και στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή πίσω από τον Πολυκάρπου. Στα θετικά είναι η βελτίωση του προσωπικού του χρόνου στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή( 02:02.10), ο οποίος ήταν μόλις 8 δέκατα πιο αργός από αυτόν του νικητή, γεγονός που τον έφερε δεύτερο γενικής.

Ο Γιάννος Ιωαννίδης ουσιαστικά είχε μόνο μια χρονομετρημένη διαδρομή, την πρώτη, καθώς στην δεύτερη και αυτός ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα στο Mitsubishi Lancer EVO VII. Το 02:03.45 του χάρισε την τρίτη θέση γενικής και αν δεν είχε την ατυχία θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει και αυτή τη νίκη.

Τέταρτος γενικής τερμάτισε ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer EVOVI) ο οποίος έμεινε 8 δέκατα πίσω από τον Ιωαννίδη. Ο νεαρός προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός και να πλασαριστεί στις θέσεις του βάθρου και μπορεί να μην τα κατάφερε, όμως κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία RCS2 όπου αγωνίζεται.

Ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία RC2 Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO IX) τερμάτισε στην πέμπτη θέση γενικής, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε θετικά την προάσπιση του τίτλου αφού ήταν ο νικητής στην RC2.

Ο Μάριος Παύλου στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO VII έγραψε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση, ενώ παράλληλα τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία RCS2.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Πέτρος Πέτρου ο οποίος ξεκίνησε καλά τον αγώνα όντας τέταρτος γενικής στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Στην δεύτερη ένας κομμένος άξονας στο Mitsubishi Lancer EVO VII τον έθεσε νοκ άουτ με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια του, ενώ στην RCS2 όπου αγωνίζεται έμεινε τρίτος.

Ο Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VI) ήταν μόλις 3 εκατοστά πιο αργός από τον Πέτρου και τερμάτισε στην όγδοη θέση, με τους Μάριο και Κυριάκο Ιωαννίδη, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στην δικήνητη κατηγορία οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic FN2) έψαχναν την επιτυχία για να ξεκινήσουν δυνατά τη σεζόν. Κυριότερος αντίπαλος τους ήταν ο Μιχάλης Διομήδους (Honda Civic EP3) ο οποίος και τους δυσκόλεψε αρκετά.

Οι Ξενοφώντος κατάφεραν μετά από πολύ καλή εμφάνιση στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή να βελτιώσουν το χρόνο τους και να πάρουν στο τέλος τη νίκη στην κατηγορία 2WD, παρά την πίεση που τους άσκησε ο Διομήδους . «Ο αγώνας της Λάρνακας είναι πάντα πολύ ωραίος και η ειδική είχε και τεχνικά σημεία και γρήγορα. Ήμασταν σε πολύ ωραία μάχη με τον συναθλητή μας Μιχάλη Διομήδους με τον οποίο σχεδόν γράψαμε ίδιο χρόνο και νομίζω φέτος ο συναγωνισμός θα είναι απίστευτος. Το πλάνο μας είναι να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα ράλι και σήμερα για εμάς ήταν μια προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα στο Παραλίμνι. Αν έχουμε το χρόνο και μπορούμε, ναι θα ακολουθήσουμε και το πρωτάθλημα ταχύτητας», ανέφερε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος.

Πολύ ανταγωνιστικός ήταν ο Μιχάλης Διομήδους ο οποίος θα μπορούσε να είχε το ταχύτερο πέρασμα στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, όμως μια ποινή πέντε δευτερολέπτων τον άφησε δεύτερο.

Στο δεύτερο πέρασμα τα έδωσε όλα όμως συμβιβάστηκε στη δεύτερη θέση αφού ήταν πιο αργός κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τους αντίπαλους του, όμως πέραν τούτου ήταν ο νικητής στην κατηγορία RC4.

Ακόμα ένας οδηγός που είχε κέφια σήμερα ήταν ο Δημήτρης Παρέλλης με το Opel Corsa. Ο Παρέλλης παρόλο που είχε μια άτυχη στιγμή στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, εντούτοις κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία 2WD S. Ωραία ήταν η μάχη που είχε με τον Μιχάλη Σοφοκλέους, όπου ο Παρέλλης κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις ένα δέκατο.

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας RCS1 Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF), ξεκίνησε ιδανικά το 2022 καθώς ήταν ο ταχύτερος και εν τέλη ο νικητής. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος καθώς δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Στόχος μας ήταν να δώσουμε βροντερό παρόν από την αρχή και να δείξουμε τις προθέσεις μας για τη σεζόν. Το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε και επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον Δημήτρη Παρέλλη για τη νίκη στην κατηγορία 2WD S. Είχαμε ωραία μάχη και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με σκοπό την υπεράσπιση του τίτλου.»

 

Δεύτερος στην κατηγορία RCS1 ολοκλήρωσε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Honda Civic) και τρίτος ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza).

Τερματισμό στον αγώνα είχαν επίσης και οι Κώστας Πάυλου (Mitsubishi Lancer EVO VII), Σταύρος Υπρμάχου (Mitsubishi LancerEVO VII), Ιάκωβος Πενταράς (Mitsubishi Lancer EVO VI), Τάσος Αναστασιάδης (Mitsubishi Lancer EVO VII), Νικόλας Νικολαΐδης (VWGOLF GTI), Κλείτος Διομήδους (Peugeot 306 GTI), Νίκος Μαραγκός (Mazda RX8), ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία RCL2, Μάριος Κυριάκου (Toyota Yaris), Νεόφυτος Καρεκλάς (Mazda RX8) και Χάρης Ιωάννου (Renault Clio), ο οποίος έτρεξε μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή.

Πολύ καλή ήταν η διοργάνωση από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και ο αλυτάρχης του αγώνα Πάμπος Λαός ανέφερε, «Θέλω να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζόμενους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή διοργάνωση του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Πιστεύω το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Επιλέξαμε μια νέα διαδρομή η οποία άρεσε σε όλους τους οδηγούς και ο αγώνας κύλισε ομαλά. Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και νομίζω δεν είχε κανένας παράπονο.»

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα ταχύτητας είναι προγραμματισμένος την 1η Μαΐου και ο διοργανωτής όπως και ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί με μεταγενέστερο στάδιο.