WRC 2022 Rally Sweden Μέρα 2η: Άπιαστος ο Rovanpera

Άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική ήταν η δεύτερη μέρα του Ράλι Σουηδίας και αυτό αναμενόταν άλλωστε, αφού οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων πρώτων οδηγών άφηναν ανοικτή τη μάχη για την πρώτη θέση.

Η σημερινή μέρα ανήκε στον Kalle Rovanpera. Ο νεαρός Φινλανδός, οδηγώντας σε συνθήκες που είναι συνηθισμένος ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη ειδική του Σαββάτου και όχι μόνο την διατήρησε αλλά ειδική με ειδική αύξανε την απόσταση από τους διώκτες του με το GR Yaris Rally1.

Οδήγησε κυριολεκτικά στο όριο, κέρδισε τις τρείς από τις έξι ειδικές του σκέλους και την Κυριακή θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα 8.3 δευτερολέπτων, το οποίο μπορεί να φαντάζει μικρό, είναι όμως με την ταχύτητα που έδειξε έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο ομόσταυλός του με το δεύτερο GR Yaris Rally1, Elfyn Evans, προσπάθησε να κρατηθεί κοντά του κερδίζοντας και δυο ειδικές. Είχε την ταχύτητα για να διατηρήσει επαφή με την κορυφή και στην τελευταία ειδική παραλίγο να τα τίναζε όλα στον αέρα καθώς είχε έξοδο ακριβώς πάνω στα χρονόμετρα, χωρίς ευτυχώς να επηρεαστεί η προσπάθεια του.

Τρίτος είναι ο Thierry Neuville με το i20 N Rally1. Ο Βέλγος ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα με το τέλος της χθεσινής μέρας, όμως σήμερα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των GR Yaris. Από την πρώτη ειδική σήμερα έχασε την πρωτοπορία από τον Rovanpera και σταδιακά έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Evans.

Ένα λάθος στην 11η ειδική του κόστισε δευτερόλεπτα και την τρίτη θέση, ενώ ένα ακόμα λάθος στην προτελευταία ειδική τον απομάκρυνε περισσότερο από την κορυφή, εντούτοις όμως κατάφερε να περάσει τρίτος με τη διαφορά του όμως να είναι στα 21 δευτερόλεπτα από τον Rovanpera.

Ανταγωνιστικούς χρόνους συνέχισε να γράφει ο Esapekka Lappi με το τρίτο GR Yaris Rally1, όμως δεν ήταν αρκετοί για να τον φέρουν στη μάχη της νίκης. Απέχει 4.2 δευτερόλεπτα από τον Neuville και σίγουρα αύριο θα επιδιώξει να κυνηγήσει την τρίτη θέση του βάθρου.

Από κει και πέρα, ο Takamoto Katsuta (GR Yaris Rally1) είναι πέμπτος χωρίς να απειλεί και να απειλείται, με τον Gus Greensmith (Ford Puma Rally1) να βρίσκεται έκτος. Ο Oliver Solberg (i20 N Rally1) έτρεχε στην πέμπτη θέση και ήταν φανερά εκτός ρυθμού σε σχέση με τη χθεσινή μέρα. Επιπρόσθετα αντιμετώπισε πρόβλημα με το throttle στην προτελευταία ειδική, γεγονός που του στοίχισε δευτερόλεπτα και δυο θέσεις, καθώς οπισθοχώρησε έβδομος.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia, ο οποίος προηγείται στην κατηγορία WRC2 και είναι σε μεγάλη μάχη για τη νίκη με τον συμπατριώτη του Ole Veiby με VW POLO GTI R5. Οι δυο τους χωρίζονται από 10.9 δευτερόλεπτα και αυτή είναι ακόμα μια ενδιαφέρουσα μάχη για να παρακολουθήσει κανείς.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να γνωρίζουμε τον νικητή του δεύτερου αγώνα στο φετινό WRC. Ο πολύ σκληρός ανταγωνισμός φέρνει λάθη από τους οδηγούς και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πόσο μάλλον όταν η Κυριακή είναι η γρηγορότερη μέρα του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Rovanperä 1hr 45min 26.7sec
2. Evans +8.3sec
3. Neuville +21.7sec
4. Lappi +25.9sec
5. Katsuta +1min 44.8sec
6. Greensmith +2min 48.1sec