LAOS Trial Rally Sprint 2023: Ζήνωνος/Χριστοφή οι νικητές

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, είχαμε την διεξαγωγή του LAOS Trial Rally Sprint, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Παντελή Ποιητή.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 στον χώρο εξυπηρέτησης του αγώνα στο Κτήμα Χρυσταλλογιάννη στο αβδελερό. Στις 10:23, 11:56 και 13:30 με ενδιάμεσους σταθμούς για σέρβις έγιναν τα τρία περάσματα απο τους συμμετέχοντες πρωτού ολοκληρωθεί ο αγώνας. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το δίδυμο των Κώστα Ζήνωνος και Φάνου Χριστοφή με Citroen DS3 R5 Rally2 ηταν ασταμάτητοι, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία τους χρονομετρημένα περάσματα. 

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα των Μιχάλη Στυλιανού (Μούκη) και Κώστα Λαό με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Το πλήρωμα άλλαξε ρόλους με τον συνοδηγό Μιχάλη να βρίσκεται στο τιμόνι και τον οδηγό Κώστα στην θέση του συνοδηγού και πραγματικά ρίχαν εξαιρετικά περάσματα από τις ειδικές γράφοντας δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη.

 

Την τριάδα και τελευταία θέση στο βάθρο κέρδισαν δύο από τα εγγόνια του αείμνηστου Πέτρου Λαού, Πέτρος και Πέτρος Λαός με Mitsubishi Lancer EVO VI.  Οι δύο νεαροί έδειξαν να δένουν με την πρώτη και να έχουν εξαιρετικό ταλέντο, σαν συνεχιστές της οικογένειας Λαού στον χώρο του αυτοκινηταθλήματος. 

Στην τέταρτη θέση, πρώτο μεικτό πλήρωμα οι Μιχάλης και Θεοδοσία Ποσέιδια με Mitsubishi Lancer EVO X. Πατέρας και κόρη, έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία με την νεαρή Θεοδοσία να κλέβει την παράσταση με το πηγαίο της ταλέντο αλλά και την ακρίβεια στο με τους χρόνους μετά από κάθε ειδική. 

Θα ήταν εξαιρετικό αν θα μπορούσαμε να ξαναδούμε αυτό το δίδυμο και σε επίσημο πρωταθληματικό αγώνα. 

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία 2WS το πλήρωμα των Θωμά Θεοφάνους και Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου με Peugeot 106.  Το δίδυμο όπως μας έχει συνηθίσει κινηθηκε στο όριο και με περάσματα που κόβουν την ανάσα κατάφεραν να πάρουν από το αγωνιστικό των 110% των δυνατοτήτων του.

Στην έκτη θέση γενικής και δεύτεροι στην μικτή κατηγορία ακόμη ένα πλήρωμα πατέρας-κόρη, οι Χρηστάκης και Ευρυδίκη Κοκία με Mitsubishi Lancer EVO IX, οι οποίοι είχαν εντυπωσιακά περάσματα και θα μπορούσαν για ακόμη καλύτερα, όμως άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον και αναμένουμε να τους δούμε ακόμη πιο δυνατούς στην επόμενη τους παρουσία. 

Στην 7η θέση γενικής και πρώτοι στην δικήνητη κατηγορία οι Παναγιώτης Προδρόμου και Χρηστάκης Παής με Honda Civic. Το πλήρωμα είχε μια πολύ καλή θετική παρουσία και πάλεψαν για το καλύτερό.

Στην 8η θέση γενικής βρίσκουμε ακόμη μια οικογενειακή συμμετοχή αυτή των Σταύρου και Βασίλη Υπερμάχου με Mitsubishi Lancer EVO VII.  Το πλήρωμα παρουσιάστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικό, αλλά ένα σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο τους πέρασμα τους στέρησε κάθε δικαίωμα για κάτι καλό αρκούμενοι τελικά στην 8η θέση γενικής. 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα είχαμε τερματισμό και τις απονομές στις 14:00 στην πλατεία της Αθηαίνου απέναντι από το Δημοτικό μέγαρο.