1ος Αγώνας Sramble 2023/2024: Άπιαστος ο Apache

Το Παγκύπριο πρωτάθλημα Scramble 2023/2024 έκανε πρεμιέρα από την Λάρνακα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με διοργανωτή την Λέσχη Μοτοσυκλέτας Λάρνακας και τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Σε μια διαδρομή όπου τα είχε όλα, ο Χρύσανθος Γεωργίου (Apache) δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και να κάνει εξαιρετική αρχή στη σεζόν.

Πολύ ωραίες μάχες έγιναν στην ημιορεινή περιοχή Λάρνακας μεταξύ των 49 συμμετεχόντων στον αγώνα στην διαδρομή που μπορεί να μην είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως χρειαζόταν καλή στρατηγική αφού με κάθε πέρασμα τα δεδομένα στο οδόστρωμα άλλαζαν.

Champion

Δυνατά ονόματα από τους αγώνες motocross έτρεξαν στην κατηγορία Champion. Αναμφίβολα η παρουσία του Χρύσανθου Γεωργίου, Μιχάλη και Μάριου Πάμπουκκα, Άριστου Γεωργίου, Μαρίνου Τσαγγαρά και Βρυώνη Βλασίου κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αφού περίμεναν αμφίρροπες μάχες.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου φρόντισε να ξεκαθαρίσει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Έτρεξε γρήγορα στην μοτοσυκλέτα και εκκίνησε πολύ καλά παίρνοντας από τον πρώτο γύρο το προβάδισμα.

Από κει και πέρα είχε ένα πολύ γρήγορο τέμπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χωρίς να απειληθεί  πανηγύρισε μια εύκολη όπως εξελίχθηκε ο αγώνας νίκη.

Ο BO Motor Oil/ Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας ξεκίνησε το πρωτάθλημα scramble με υψηλές προσδοκίες και ήταν ο μόνος που έμεινε σχετικά κοντά στον Γεωργίου. Η σταθερή του απόδοση τον έφερε δεύτερο στην κατηγορία και βλέπει την συνέχεια με αισιοδοξία.

Πολύ καλός ήταν και ο Άριστος Γεωργίου. Μπορεί να έμεινε λίγο πίσω στην αρχή του αγώνα, όμως στη συνέχεια ανέβασε αισθητά την απόδοση του και τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Έμπειρος από αγώνες,  ο Μαρίνος Τσαγγαράς πάλεψε απέναντι στους νεαρούς αναβάτες της κατηγορίας και ολοκλήρωσε τέταρτος. Ο Βρυώνης Βλασίου πήρε την πέμπτη θέση και στην έκτη τερμάτισε ο BO Motor Oil/ Rinaldi Μάριος Πάμπουκκας.

Ε1

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Λευτέρης Κουρούγιαννης στην κατηγορία Ε1. Όντας ο ταχύτερος όλων, κέρδισε με σχετική άνεση τους αντιπάλους του και έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην κατηγορία.

Ο BO Motor Oil/ Rinaldi Γιάννης Χαραλάμπους μετά που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και πήρε την δεύτερη θέση στην Ε2, με τον Magdis Nassar να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Ο Σωτήρης Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση.

E2

Ακόμα ένας αναβάτης που έτρεξε σε αγώνα Enduro στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Παουλλής. Με την επιστροφή του στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Scramble κατάφερε να κερδίσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία Ε2 και να φύγει από την Λάρνακα με το μάξιμουμ των βαθμών.

 

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε ο Αναστάσης Δημητρίου, ο οποίος πίεσε τον Παουλλή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισε τελικά δεύτερος μόλις 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον αντίπαλο του.

 

Την τρίτη θέση στην κατηγορία πήρε ο Αλέξης Παντελίδης, με τους Μάριο Χριστοδούλου και Fedor Kleandrov να ολοκληρώνουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Πολύ καλή προσπάθεια έγινε από την Αφροδίτη Πατσαλίδου, η οποία πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις και τερμάτισε στην έκτη θέση.

Ε3

Δυνατή εκκίνηση στην Ε3 έκανε ο Σταύρος Σόλωνος και στο τέλος της μέρας η πολύ καλή επίδοση που είχε τον έφερε πρώτο στην κατηγορία.

Ο Μάρκος Παντελλίδης έδωσε τη μάχη με τον Μαρίνο Γεωργίου και αναδείχθηκε νικητής, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Ο Γεωργίου συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση όντας οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργός από τον αντίπαλο του.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Γρηγορίου και μαζί του στο ίδιο λεπτό όμως 19 δευτερόλεπτα πιο αργά ο Πάρης Λουκά που πήρε την πέμπτη θέση.

Βάσος Πατσαλίδης και Στέλιος Μιχαήλ τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη αντίστοιχα, ενώ ο Σάββας Σάββα πήρε την όγδοη. Ο AndreiBassa τερμάτισε ένατος, δέκατος ο Βάσος Βασιλείου και 11ος ο Silvester Yensoyang.

MX 1

Μόλις μία συμμετοχή είχε η κατηγορία ΜΧ 1, αυτή του Χρήστου Τσιάκκα.

ΜΧ 2

Ασυναγώνιστος ήταν ο BO Motor Oil/ Rinaldi Μάριος Παύλου στην ΜΧ 2 και δίκαια πήρε την νίκη. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι BO Motor Oil/ Rinaldi Παναγιώτης Κωνσταντίνου και BO Motor Oil/ Rinaldi Ιωάννης Σταυρή. Ο Adam Doroszkiewicz ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση.

ΟΡΕΝ

Αρκετοί αναβάτες έτρεξαν στην κατηγορία ΟΡΕΝ, 12 τον αριθμό, εκεί όπου ξεχώρισε τόσο σε απόδοση όσο και σε επίδοση ο Μαρίνος Δημητρίου που αναδείχθηκε νικητής.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Γιάννος Αλεξάνδρου, ο οποίος εύκολα πήρε την δεύτερη θέση, με τον Λοΐζο Σακκά να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Παναγιώτης Ιορδάνους πάλεψε για την τελευταία θέση στο βάθρο όμως έμεινε τελικά τέταρτος, ο Μιχάλης Ανδρέου τερμάτισε πέμπτος και έκτος ο Παύλος Αποστόλου.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Ευριπίδης Σβανάς, όγδοος ο Γιασουμής Γιασουμή και ένατος ο Άννινος Θρασυβούλου.

Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Ιάκωβος Στεφάνου, 11ος τερμάτισε ο Demetri Kaledin και 12ος ο Ανδρέας Διονυσίου.

Veteran

Στην κατηγορία Veteran ο Χριστόφορς Χρυσάνθου ήταν μακράν ο καλύτερος όλων και πήρε τη νίκη. Ο Γιάννης Νικολάου πλασαρίστηκε δεύτερος, τρίτος τερμάτισε ο Μαρίνος Παναγιώτου και τέταρτος ο Bradley Duane. Ο BO Motor Oil/ Rinaldi Αρτέμης Καρατσιόλης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Scramble συνεχίζετε με τη νέα χρονιά. Ημερομηνία διεξαγωγής είναι η 21η Ιανουαρίου και διοργανωτής είναι η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Λεμεσού.