GLE και GLE Coupé: Ανανέωση ουσίας για τα δύο bestsellers της Mercedes-Benz

23C0047_001

Η MercedesBenz προχώρησε σε μια διακριτική ανανέωση για τα δύο Best Seller μοντέλα της, τηνGLE και την η σπορ έκδοση GLE Coupé. Η ανανέωση αφορά τόσο τον εξωτερικό όσο και το εσωτερικό σχεδιασμό ενώ, το Γερμανικό εργοστάσιο, προχώρησε και σε αναβαθμίσεις και στον εξοπλισμό της γενιάς των μοντέλων που πρώτο κυκλοφόρησε το 2018. Ένα μοντέλο που έχει τις ρίζες του στην MClass η οποία καθιέρωσε στην κατηγορία premiumSUV για την MercedesBenz το 1997. Η παγκόσμια επιτυχία συνεχίστηκε με την GLE που κυκλοφόρησε το 2015. Η τρέχουσα σειρά μοντέλων ακολούθησε το 2018, με τα GLE και GLE Coupé να παράγονται στο εργοστάσιο Tuscaloosa των ΗΠΑ .

Οι κινητήρες είναι πλέον ηλεκτρισμένοι σε όλη τη γκάμα ενώ περιλαμβάνει ήπια υβριδικά με σύστημα 48 volt και Integrated Starter Generator (ISG) καθώς και plugin υβριδικό τέταρτης γενιάς. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν πλέον περισσότερη ισχύ από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η μεγαλύτερη είναι η αύξηση με 30 kW στο GLE 400 e 4MATIC. Επίσης, το σύστημα 4MATIC, το οποίο διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό τους στην Ευρώπη, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες σε εκτός δρόμου διαδρομές με μειωμένη πρόσφυση αλλά και δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 3,5 τόνους.

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιέχει περαιτέρω βελτιωμένες λειτουργίες όπως, γιαπαράδειγμα το Active Distance Assist DISTRONIC, τοActive Steering Assist και το Traffic Sign Assist. Το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° υποστηρίζει τον οδηγό κατά τους ελιγμούς μέσα και έξω από παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία «διαφανές καπό». Εάν το πρόγραμμα οδήγησης εκτός δρόμου είναι ενεργοποιημένο, η κεντρική οθόνη εμφανίζει μια εικονική προβολή κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος – κάτι που διευκολύνει αισθητά τον οδηγό σε απότομο έδαφος.

Το εσωτερικό του οχήματος γίνεται ακόμα πιο ψηφιακό και έξυπνο με τις πολυάριθμες λειτουργίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας να μπορούν να ελεγχθούν στις οθόνες LDC 12,3 ιντσών ενώ Apple Car Play και το Android Auto είναι πλέον διαθέσιμα ασύρματα. Οι οθόνες παρουσιάζουν πληροφορίες με δομημένο τρόπο, με την εμφάνιση να μπορεί να εξατομικευτεί σε συνολικά τρία στυλ εμφάνισης (κλασικό, σπορ, διακριτικό) και τέσσερις λειτουργίες (πλοήγηση, υποβοήθηση, σέρβις, εκτός δρόμου).

Τα GLE και GLE Coupé διαθέτουν πλέον την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience).