Land Rover Sentinel: Θωράκιση για σφαίρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Προφανώς οι VIP πελάτες της Land Rover αναζητούν πολυτέλεια και άνεση, όμως η βρετανική εταιρεία δε ξεχνά ότι χρειάζονται και υψηλή προστασία.

Έτσι λοιπόν το τμήμα ειδικών οχημάτων SVO (Special Vehicle Operations) της Land Rover παρουσιάζει το νέο θωρακισμένο Sentinel, το οποίο είναι πιο δυνατό, πιο ασφαλές και ικανότερο σε εκτός δρόμου μυστικές διαδρομές.

Η Land Rover επέλεξε να αντικαταστήσει το V6 βενζινοκινητήρα του Sentinel με το V8 βενζίνης των 5.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 40 περισσότερους ίππους. Η ισχύ του φτάνει τους 380 ίππους, ενώ είναι ικανό να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 10,4 δευτ. και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 193 χλμ./ώρα.

 

Το Sentinel μπορεί να αντέξει σε σύγχρονες και αντισυμβατικές μορφές επίθεσης, όπως αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Παράλληλα το σασί, η ανάρτηση, το σύστημα πέδησης και ηλεκτρονικής ευστάθειας έχουν βελτιωθεί στο νέο Sentinel, ώστε να τα καταφέρνει εξίσου καλά στην άσφαλτο, στο χώμα, αλλά και όταν περνάει μέσα από νερό.

Τα run-flat ελαστικού του νέου Sentinel επιτρέπουν ακόμα και αν κάποιο «λαβωθεί» να συνεχίσει το όχημα την πορεία του για 50 χλμ. ακόμα με ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα. Φυσικά τα τζάμια του νέου Sentinel είναι αλεξίσφαιρα, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο εμπρόσθιο παράθυρο παρέχει άνοιγμα μόλις 150 χλστ. για την παράδοση εγγράφων, ενώ μέσω ενός συστήματος οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται σε άτομα εκτός του οχήματος χωρίς να αφήνουν το ασφαλές εσωτερικό τους περιβάλλον.

 

Από τη σχετική λίστα του εξοπλισμού δεν απουσιάζει η σειρήνα και τα μπλε Led φώτα στη μάσκα και στη βάση των προφυλακτήρων. Στο εσωτερικό του νέου Sentinel το σύστημα πολυμέσων Touch Pro Duo αποτελείται από δυο οθόνες αφής 10 ιντσών.

Πηγή:motori.gr