Ο Huttunen θέλει να επιστρέψει στο WRC

Ο πρώην οδηγός της Hyundai, Jari Huttunen, μετά την εξαιρετική του απόδοση στο ράλι Σουηδίας θέλει τώρα να πάρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.


Οι προσπάθειες του οδηγού του Skoda Fabia R5, ήταν μεταξύ των συζητήσεων στον προηγούμενο αγώνα με βάση το Torsby. Ο 25χρονος βγήκε εκτός δρόμου ενώ βρισκόταν στη μάχη για την πρωτιά με τον οδηγό του Volkswagen Polo GTI R5, Ole Christian Veiby.
Πριν αποχωρήσει από τον αγώνα, ο Huttunen είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία WRC 2 σε 9 από τις 17 ειδικές διαδρομές, ενώ ήταν εκτός τριάδας στους χρόνους σε τρείς περιπτώσεις. Επίσης έχασε 40 δευτερόλεπτα στην εναρκτήρια ειδική Rodjen λόγω σκασμένου ελαστικού.


Αν και απογοητεύτηκε που δεν κατάφερε να μείνει στη μάχη για τη νίκη, εντούτοις ο Huttunen έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια του. «Το τηλέφωνο ξεκίνησε να κτυπά ξανά,» ανέφερε, «Μιλώ με ανθρώπους και ομάδες για την πιθανότητα να συνεργαστώ με εργοστασιακή ομάδα.»


Ο Huttunen, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα στη Φιλανδία στο ντεμπούτο του στην κατηγορία WRC 2 το 2017, πέρυσι οδήγησε για τη Hyundai Motorsport. Η απόφαση του Κορεάτη κατασκευαστή να επικεντρωθεί στο WRC όμως κόστισε στον Huttunen.


Ακόμα κάνει ορισμένα δοκιμαστικά με τη Hyundai, όμως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει σε εργοστασιακή ομάδα. «Παίρνω αρκετή εμπειρία από τη Hyundai, όμως θέλω να επιστρέψω στους αγώνες. Στη Σουηδία έδειξα ότι έχω ταχύτητα και γνωρίζω ότι υπάρχουν περισσότερα. Ήταν δύσκολο να αγωνίζομαι σε αυτό το ράλι τη στιγμή που γνώριζα ότι έτρεχα για ένα αγώνα και όχι σε ολόκληρη τη σεζόν. Είμαι ευχαριστημένος με τους χρόνους που έγραφα υπο αυτή την πίεση. Αυτό είναι καλό,
καθώς βλέπω ότι η προσπάθεια αναγνωρίστηκε από τις άλλες ομάδες.»