Ο Petrucci θέλει να τους “ξαφνιάσει΄΄ όλους στο Κατάρ

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, Danili Petrucci, είπε ότι ελπίζει να τους ξαφνιάσει όλους στον εναρκτήριο αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Κατάρ.
Ο Petrucci, ο οποίος αντικατέστησε τον Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή Ducati, πάει στο Κατάρ σαν ο ένας εκ των δυο αναβατών που ολοκλήρωσε μια πλήρη προσομοίωση αγώνα την τελευταία μέρα στις δοκιμές που έγιναν στο Losail.


Ενώ ο ομοαταυλός του Petrucci, Andrea Dovizioso, φάνηκε πιο απαισιόδοξος σχετικά με την προοπτική νίκης της Ducati μετά από αυτό που ονόμασε «παράξενο τεστ», ο Petrucci ήταν πολύ πιο αισιόδοξος στην εκτίμηση του. Ο Ιταλός ανέφερε ότι γνωρίζοντας τι να περιμένει σε ένα αγώνα 22 γύρων, θεωρεί ότι αυτό μπορεί να του δώσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του την Κυριακή.


«Σε όλες τις δοκιμές ήμουν μεταξύ των πρώτων. Μπορεί να μην ήμουν πάντα πρώτος, όμως βρέθηκα στην κορυφή σε Jerez τον Νοέμβριο και στη Sepang. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Έπρεπε να δουλέψω σε διάφορους τομείς, εντός και εκτός πίστας. Ο Andrea με βοήθησε πολύ και τώρα είναι η ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι τους αγώνες. Οι Maverick Vinales και Alex Rins είναι πολύ γρήγοροι. Υπάρχει φυσικά και ο Marc Marquez, ο Valentino Rossi, όμως ελπίζω η έκπληξη να είναι ο Danilo. Είμαι ο μοναδικός αναβάτης που έκανα πλήρη εξομοίωση αγώνα στις δοκιμές, είδα που έχω τα δυνατά μου σημεία και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Θα παλέψω για το βάθρο.»


Ο Petrucci ξεκινά το 2019 έχοντας ένα χρόνο συμβόλαιο, γνωρίζει ότι πρέπει να κερδίσει την ανανέωση του με την εργοστασιακή Ducati και ότι πρέπει να κερδίσει τον ανταγωνισμό από τους δυο αναβάτες της Pramac Ducati, Jack Miller και Francesco Bagnaia, ούτως ώστε να μείνει στην ομάδα μέχρι το 2020.

«Την τελευταία μέρα των δοκιμών ήμουν στην πρωτοπορία. Πρέπει να είμαι συνεχώς μπροστά αν θέλω να μείνω εδώ και τα επόμενα χρόνια,» πρόσθεσε ο Petrucci. «Αυτό είναι το επίπεδο μου μέχρι στιγμής, όμως πρέπει να κάνω περισσότερα καθώς φέτος οι αντίπαλοι μας στη Yamaha, Honda και Suzuki είναι πολύ δυνατοί. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 αναβάτες οι οποίοι θα παλεύουν για μια θέση στο βάθρο.»