Η Peugeot συνεχίζει να υποστηρίζει νεαρά ταλέντα

Η Peogeot Sport, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ERC με σκοπό την υποστήριξη νεαρών ταλέντων, επιβεβαιώνοντας ότι οι Yohan Rossel και Catie Munings θα συμμετάσχουν τη φετινή σεζόν στην κατηγορία ERC3 για λογαριασμό της Team Peugeot Rally Academy.


Για τον 24χρονο Rosel αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τρέξει στο ERC, μετά την κατάκτηση του Γαλλικού 208 Rally Cup. Όσον αφορά την 21χρονη Munnings, η οποία είχε ένα καταπληκτικό 2018 όπου σκόραρε βαθμούς και στους έξι αγώνες που έτρεξε στο ERC, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την Team Peugeot Rally Academy και θα υποστηριχθεί από την Peugeot UK.


Ο διευθυντής του προγράμματος πελατών της Peugeot Sport Laurent Guyot είπε: «Η απόφαση να δώσουμε θέση στην Team Peugeot Rally Academy στον Yohan Rossel είναι απολύτως λογική καθώς πάρθηκε βάση των αποτελεσμάτων και της απόδοσης που είχε στο 208 Rally Cup. Ο Yohan απέδειξε ότι έχει ταχύτητα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 R2, καθώς κέρδισε τη δικήνητη κατηγορία τον Ιανουάριο στο Μόντε Κάρλο, ένα απαιτητικό αγώνα.»

«Η Peugeot Sport πάντα βοηθούσε νεαρά ταλέντα για να φτάσουν στην κορυφή και ο Yohan ταιριάζει απόλυτα με αυτή την πολιτική. Είναι επίσης χαρά μας να έχουμε την Catie Munnings μαζί μας η οποία θα έχει την υποστήριξη και από την Peugeot UK. Έχει αρκετή εμπειρία από το ERC και συνεχώς βελτιώνετε αγώνα με αγώνα.»


Ο συντονιστής του ERC Jean-Baptiste Ley ανέφερε: «Η απόφαση της Peugeot Sport να συνεχίσει στο ERC είναι μείζονος σημασίας καθώς θα βοηθήσει νεαρούς οδηγούς να ανελιχθούν από το τοπικό επίπεδο στη διεθνή σκηνή. Καλωσορίζουμε τον Yohan Rossel, ένα νεαρό ταλέντο από τη Γαλλία το οποίο έχει μεγάλη φήμη και αρκετά καλό ιστορικό και επιτυχίες με το Peugeot 208 R2.»

«Όσον αφορά την Catie Munnings, το να έχει αυτή την ευκαιρία είναι φανταστικά νέα και παράλληλα επιβράβευση για τη μεγάλη πρόοδο που έκανε στο ERC από το 2016 όπου έτρεξε πρώτη φορά. Η αφοσίωση της στο ERC και η σκληρή δουλειά απέδωσαν και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.»


Από την πλευρά της η καταγόμενη από το Briton Catie Mannings, η οποία θα έχει για συνοδηγό την Νορβηγίδα Veronica Engan, είπε: «Πρόκειται να αγωνιστώ φέτος για τρίτη χρονιά στο ERC. Μου αρέσει αυτό το πρωτάθλημα, νοιώθω άνετα και γνωρίζω τους αγώνες αρκετά καλά. Με την υποστήριξη της Peugeot UK, πέρασα στις τάξεις της Team Peugeot Rally Academy. Ξεκίνησα την καριέρα μου οδηγώντας ένα Peugeot 208 R2 και είμαι περήφανη που θα φορέσω τα χρώματα της Peugeot Sport. Αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν μαζί με τη Veronica.»


Ο Yohan Rossel θα συνδυάσει τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στο ERC, με συνοδηγό τον Benoȋt Fulcrand, ενώ παράλληλα θα τρέχει και στο Γαλλικό πρωτάθλημα με ένα Citroën C3 R5. «Το γεγονός ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην κατηγορία ERC3 είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα. Οι αγώνες του ERC όπως και η ομάδα είναι εντελώς άγνωστα για εμάς και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Είμαστε ήδη γνώστες του 208 R2 και αναμένουμε να ξεκινήσει η νέα περιπέτεια με την Peugeot Sport. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε τον πρώτο μας αγώνα στο ERC.»