LAC Rally Sprint 2020: Χάρμα ιδέσθαι ο Πέτρος Πέτρου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 14:00 το μεσημέρι ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής του αγώνα ήταν χωμάτινη διαδρομή μήκους 3km στον Ύψωνα όπου εκεί παρακολουθήσαμε ωραίες μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών που διεκδικούσαν τη νίκη, τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις υπόλοιπες υποκατηγορίες.

Στη μεταCOVID-19 εποχή και κατ΄ επέκταση στην επανεκκίνηση των αγώνων, ο Πέτρος Πέτρου ήταν χάρμα ιδέσθαι στη Λεμεσό αφού δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Όντας ο ταχύτερος όλων στη δοκιμαστική διαδρομή, συνέχισε το δυνατό του τέμπο βελτιώνοντας το χρόνο του στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπου ήταν και πάλι πρώτος, παρά το γεγονός ότι είχε τη στιγμή του λίγο πριν το τέλος της διαδρομής.

Στη δεύτερη και τελευταία χρονομετρημένη διαδρομή ο Πέτρου βελτίωσε ξανά το δικό του χρόνο, με αποτέλεσμα το 1:53.91 που πέτυχε να του χαρίσει τη νίκη η οποία είναι η πρώτη του για φέτος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Πολυκάρπου δεν κατάφερε να επαναλάβει το περσινό αποτέλεσμα, όπου είχε κερδίσει. Προσπάθησε και πίεσε στο όριο όμως δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι στους χρόνους του Πέτρου Πέτρου. Είχε και αυτός τις στιγμές του στον αγώνα και έτσι στο τέλος συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, εντούτοις εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στη βαθμολογία και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αφού η διαφορά του από το δεύτερο πλέον Δημήτρη Πιερή αυξήθηκε στους 22 βαθμούς (84 έναντι 62).

Ακόμα ένα εντυπωσιακό αγώνα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος συνδύασε για ακόμα μια φορά θέαμα και ουσία. Με καλύτερο χρόνο το 1:56.75 στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση γενικής.

Τέταρτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC 2 τερμάτισε ο Σταύρος Αντωνίου, ενώ πέμπτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS 2 ολοκλήρωσε ένας νεαρός και ανερχόμενος οδηγός, ο Μάριος Παύλου. Ο Παύλου ήταν σε μεγάλη μάχη (η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες) με τον έμπειρο Ιάκωβο Πενταρά, με τον τελευταίο να τερματίζει τελικά δεύτερος στην κατηγορία, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Ευαγόρας Κούλλουρος.

Η μεγάλη μάχη στη δικίνητη κατηγορία μεταξύ των Θωμά Θεοφάνους και Μιχάλη Σοφοκλέους έμεινε τελικά ημιτελής. Από τη δοκιμαστική διαδρομή ο Θεοφάνους ήταν ταχύτερος και αυτό επαναλήφθηκε και στην πρώτη χρονομετρημένη, με τον Σοφοκλέους και στις δυο περιπτώσεις είναι δεύτερος.

Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο Θεοφάνους έγραψε τον καλύτερο χρόνο της μέρας στη δικίνητη κατηγορία (2:11.64) και παράλληλα ήταν ο νικητής στην κατηγορία 2WD S στην οποία αγωνίζεται, αφήνοντας τον Σοφοκλέους δεύτερο με μια μόνο χρονομετρημένη διαδρομή στο ενεργητικό του, καθώς στη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος με το τιμόνι. Ο Σοφοκλέους αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία RCS 1.

Ο Σκεύος Γερολέμου ήταν ο νικητής στην κατηγορία 2WD, ενώ νικητής στην κατηγορία RCS 3 αναδείχθηκε ο Κλείτος Διομίδους, με τους Νικόλα Καντάρα και Ανδρέα Χαραλάμπους να ολοκληρώνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η αισθητή βελτίωση του Ευαγόρα Κούλλουρου σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις. Επίσης, ο Άκης Έλληνας μεταπήδησε από το EVO6 στο EVO7 και στον αγώνα της Λεμεσού έτρεχε για πρώτη φορά με το νέο αγωνιστικό.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλός από πλευράς διοργάνωσης αλλά και ανταγωνισμού. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού εργάστηκε μεθοδικά για την ομαλή διεξαγωγή του και τηρήθηκαν τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ταχύτητας είναι προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου