Viru Rally: Εμφαντική νίκη από τον Tänak

Ο Ott Tänak γιόρτασε την πρώτη του νίκη με τη Hyundai Motorsportστο χθεσινό μονοήμερο αγώνα Viru Rally στην Εσθονία.

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής άφησε πλήρως ικανοποιημένους τους οπαδούς, καθώς στον αγώνα με βάση το Rakvere βόρεια της χώρας, κέρδισε έξι από τις εφτά ειδικές διαδρομές με το i20 Coupe WRC, αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται στις δοκιμές.

Ο Tänak, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στους τελευταίους δυο γύρους του WRC σε Σουηδία και Μεξικό, ανέφερε ότι η νίκη ήταν ότι καλύτερο που κέρδισε για το νέο του εργοδότη.

«Ήταν ωραίο που είχα την αίσθηση του ανταγωνισμού ξανά και είναι καλό που κέρδισα αγώνα με τη Hyundai», είπε ο Tänak. «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που έφερε το αυτοκίνητο σε αυτό τον αγώνα. Ήταν μικρός αγώνας και δεν είναι πάντα εύκολο κάτι τέτοιο για μια μεγάλη ομάδα, έτσι τους ευχαριστώ όλους για αυτό».

Τα πρώτα ανταγωνιστικά χιλιόμετρα για τον Tänak πίσω από το τιμόνι του i20 μετά τον Μάρτιο και την περίοδο lockdown λόγω κορονοϊού ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Πρόσφατα οδήγησα ξανά το αυτοκίνητο καθώς έκανα ορισμένες δοκιμές, όμως ήταν καλό το αίσθημα του να έχεις “πεταλούδες” στο στομάχι οδηγώντας πρώτη φορά ξανά σε ειδική διαδρομή. Πέρασε αρκετός καιρός».

Ο επίσης Εσθονός Georg Gross τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Tänak. Ο οδηγός του Ford Fiesta WRC ήταν 1 λεπτό και 43 δευτερόλεπτα πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή μετά από 55 αγωνιστικά μίλια.