Ο Craig Breen ετοιμάζεται για την Εσθονία

Ο Craig Breen αναμένεται να πλαισιώσει τους Ott Tänak και ThierryNeuville στη σύνθεση της Hyundai Motorsport στον αγώνα της Εσθονίας, ενώ μπορεί να κρατήσει τη θέση και για το Ypres Rally.

Ο Ιρλανδός έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα πέρυσι στην Εσθονία όπου τερμάτισε πέμπτος με ένα i20 Coupe WRC, ενώ ακολούθησε η μεγάλη εμφάνιση στην Φινλανδία όπου ήταν πρώτος μεταξύ των οδηγών της Hyundai στο πρώτο μισό του αγώνα.

Αυτή την απόδοση θα έχει κατά νου ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai, Andrea Adamo όταν θα καλέσει τον Breen να τρέξει στον αγώνα με βάση το Tartu στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

Στην περίπτωση που το Ypres Rally καταφέρει να πραγματοποιηθεί, εάν και εφόσον μετακινηθεί η Τουρκία μια βδομάδα μπροστά για να διευκολυνθούν με τα logistics, γίνεται απόλυτα κατανοητό εάν προτιμηθεί ο Breen για να οδηγήσει το τρίτο εργοστασιακό αυτοκίνητο.

Ο Breen συμμετείχε τέσσερις φορές στο Ypres, ανέβηκε στο βάθρο δυο φορές και κέρδισε μια. Αυτό το ρεκόρ τον καθιστά φαβορί και το πιθανότερο σενάριο είναι να προτιμηθεί έναντι των Loeb και Sordo, οι οποίοι να σημειωθεί ότι είναι μετρ της ασφάλτου. Υπήρξε μια δήλωση από τη Hyundai για τα πλάνα της αναφορικά με τους επερχόμενους αγώνες και ο Breen ανέφερε ότι προς το παρόν δε γνωρίζει κάτι.

«Η ομάδα ξέρει πως νοιώθω για αυτό. Θα εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για να μπω στο αυτοκίνητο. Εργαζόμαστε πυρετωδώς και κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στο αγωνιστικό μόνιμα το συντομότερο δυνατό».

Ο Breen έχει γεμάτο πρόγραμμα καθώς θα συμμετάσχει στο Rallydi Roma και Rally di Alba τον ερχόμενο μήνα, ενώ ακολούθως θα τρέξει με ένα i20 προδιαγραφών R5 στο Rally Liepāja στη Λετονία στα μέσα Αυγούστου.